Dövize ikinci müdahale de tutmadı

Dövize ikinci müdahale de tutmadı

Merkez Bankası günün ilk yarısındaki doğrudan müdahalesinin ardından kapanışa doğru ikinci bir doğrudan müdahale daha gerçekleştirdi. Ancak döviz yükselişini sürdürdü

A+A-

Merkez Bankası günün ilk yarısındaki doğrudan müdahalesinin ardından kapanışa doğru ikinci bir doğrudan müdahale daha gerçekleştirdi. Ancak 100 milyon dolar olarak açıklanan ve piyasa tarafından yetersiz bulunan tutarın 200 milyon dolara yükseltilmesi sonrasında euro ve dolar yine yükselmeye başladı.

İhaleye 297 milyon dolar teklif gelirken; oluşan en yüksek, en düşük ve ortalama fiyatlar sırasıyla 2.2868, 2.2822 ve 2.2850 lira oldu. Uzmanlar ihale tutarının yeterli görülmediğine dikkat çekerken, tutarın ilanı ardından dolar/TL 2.2790'dan 2.29'un üzerine yükseldi.

Yarın da yapılacak

Öte yandan Merkez Bankası, yarın saat 1630'da yapacağı döviz satım ihalesi tutarını en az 100 milyon dolar olarak açıkladı. TCMB'nin ilanı ardından dolar/TL 2.28 seviyelerinden 2.2870'lere kadar yükseldi. TCMB, Ocak ayında her gün döviz satım ihalelerinde minimum tutarın 100 milyon dolar olmasının planlandığını açıklamıştı. TCMB EPS dönemi ve minimum tutarı 10:30'da duyurarak, bir defa artırabiliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.