ABDโde piyasalar gรผnรผ yรผkseliลle kapadฤฑ. New York Borsasฤฑ’nda Dow Jones endรผstri endeksi 92,67 puanlฤฑk (yรผzde 0.58) yรผkseliลle 16.133,23 puana รงฤฑkarken, S&P 500 gรผnรผ 11,03 puanlฤฑk (yรผzde 0.60) artฤฑลla 1839,78 dรผzeyinden kapadฤฑ. Nasdaq bileลik endeksi de 29,591 puanlฤฑk (yรผzde 0.7) artฤฑลla 4267,545 puana yรผkseldi.
Sosyal medyanฤฑn รถnde gelen firmasฤฑ Facebookโun aynฤฑ sektรถrde faaliyet gรถsteren WhatsApp ลirketini 19 milyar dolara satฤฑn alma teklifi vermesi piyasalarda uzun vadeli gรผvenin oluลtuฤu yรถnรผnde deฤerlendirmelere yol aรงtฤฑ. Baลta Venezuela ve Ukrayna olmak รผzere รงeลitli geliลmekte olan รผlkelerle ilgili politik ya da ekonomik sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn etkisinin sฤฑnฤฑrlฤฑ olduฤu gรถzlemlendi.
Piyasa uzmanlarฤฑ, bir sรผredir gelen zayฤฑf verilerin olumsuz hava ลartlarฤฑndan dolayฤฑ geรงici olduฤuna ve ekonominin genel yapฤฑsฤฑnฤฑ yansฤฑtmadฤฑฤฤฑna duyulan inancฤฑn yukarฤฑ doฤru harekette etkili olduฤunu kaydediyor.







