Dow Jones, Nasdag, S&P 500 hakkında piyasalar açılmadan bilmeniz gereken haberler

Dow Jones, Nasdag, S&P 500 hakkında piyasalar açılmadan bilmeniz gereken haberler

Dow Jones, Nasdag, S&P 500 dün negatif kapanış gerçekleştirdi. Bugün veri takviminde ABD’de ekim ayı yeni konut satışları ve kasım ayı Dallas Fed üretim endeksi var.

A+A-

İş Yatırım uluslararası piyasalar raporuna göre 27 Kasım pazartesi günü ABD piyasaları tatil sonrası yön bulmakta zorlandı. Hisse endekslerinde son dönemdeki yükselişlerle aşırı alım seviyelerine gelinmiş olması da yükselişi frenleyen faktörlerden biri oldu. Piyasada Perşembe günü açıklanacak olan PCE ve Cuma günü açıklanacak olan ISM verileri yön belirleyici olabilir. Seans boyu sakin seyri izlenen endekslerde hafif negatif kapanışlar görüldü. Dow Jones endeksi 56 puan gerileyerek 35333 seviyesinden, S&P 500 endeksi 9 puan değer kaybıyla 4550 puandan ve Nasdaq endeksi 10 puan gerileyerek 14241 seviyesinden günü sonlandırdı.

Dow Jones endeksinde bilgi teknolojileri hafif primle günü artıda kapatmayı başaran tek sektör oldu. Ham madde ve telekom en çok kaybettiren sektörler olarak izlendi. 3M, Travelers ve Walmart zayıf günde primle kapanış yapmayı başaran hisseler oldu. Walgreens %3,6 değer kaybıyla dikkat çekerken onu Dow, Walt Disney ve Cisco %1 civarı değer kayıplarıyla takip etti. S&P 500 endeksinde ise emlak, takdirsel tüketim ve alt yapı hafif primlerle günü kapatırken sağlık, endüstri ve telekom en çok gerileyen sektörler oldu. Apple yatay, Amazon, Tesla, Intel, Microsoft, AMD %0,5 civarı primlerle ve Bank of America, Alphabet, Citigroup, Ford %0,5 civarı değer kayıplarıyla günü sonlandırdı.

Avrupa piyasaları da yeni haftaya negatif bölgede başladı. Seans öncesi Çin’de açıklanan endüstri karlarının beklentinin altında gelerek daralmaya işaret etmesi endeksleri aşağı çeken gelişmelerden biri oldu. Veri takviminde Avrupa bölgesi için önemli bir açıklamanın olmadığı günde majör hisse endeksleri %0,5’e yakın değer kayıplarıyla kapanış yaptı. Almanya DAX endeksinde emlak %1 ve alt yapı %0,5 primle öne çıkarken ham madde ve sağlık %1’in üzerinde değer kayıplarıyla endeksi en çok aşağı çeken sektörler oldu. Vonovia, Hannover Rueck ve Fresenius zayıf piyasaya rağmen %1 civarı primlerle kapanış yapmayı başardı. En çok gerileyen hisseler ise %3’ün üzerinde kayıplarla Rheinmetall, BASF ve Bayer oldu. İngiltere FTSE 100 endeksinde emlak ve bilgi teknolojileri sektörleri %1 civarı primlerle kapanış yaparak en çok kazandıran sektörler olurken sağlık ve enerji sektörleri benzer oranlarda değer kaybıyla en çok gerileyen sektörler oldu.

Bugünkü veri takviminde ABD’de Ekim ayı yeni konut satışları ve Kasım ayı Dallas Fed üretim endeksi takip edildi. Yeni konut satışları 721 bin beklentisine karşın 679 bin seviyesinde açıklanırken aylık bazda %5,1 gerileme beklentisini aşarak %5,6 gerilemiş oldu. Dallas Fed üretim endeksi -16 beklentisine karşın -19,9 seviyesinde açıklandı. Yarın ise ABD’de Kasım ayı tüketici güven endeksi ve Richmond Fed üretim endeksi takvimde öne çıkıyor.

 

İlgili Haberler