Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500'de NVDA bilanço heyecanı

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500'de NVDA bilanço heyecanı

Dow Jones, Nasdaq 100, S&P 500'de bilanço hareketleri devam ediyor. Bu hafta , NVDA, PANW, WMT ve SQ'nun bilançoları Wall Street'i şekillendirecek.

A+A-

New York borsasında Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair hala bir kesinlik yok. Ancak bilanço bazlı hareketlilik devam ediyor. Nasdaq.com'dan Richard Saintvilus'un analizine göre ABD borsaları üzerinde Fed'in faiz belirsizliği etkisini sürdürmeye devam ediyor.  ''Fed'in faiz oranlarını gerçekten ne zaman düşürmeye başlayacağına bir kesinlik yok diyen Saintvilus ''Yeni enflasyon verileri, yaşam pahalılığını azaltmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, "risk alma" modu yeni boğa piyasasının hala canlı olmasına rağmen, Cuma günkü ticaret eylemi yatırımcıların bekle ve gör tutumu sergilediğini gösteriyor. Ne kadar bekleyecekler, bunu zaman gösterecek'' diyor.

Analizde şu yorumlara yer verildi. 

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, toptan enflasyonun bir ölçüsü olan Ocak ayı üretici fiyat endeksi %0,3 arttı. Dow Jones anketine katılan ekonomistler, %0,1'lik bir artış ve Aralık ayındaki -%0,1'lik düşüşten bir toparlanma bekliyorlardı. Gıda ve enerji hariç çekirdek ÜFE artışı aylık bazda %0,5 artarak %0,1'lik artış beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Olumsuz ÜFE verileri, Fed'in enflasyonla mücadelesinin henüz bitmediğini vurgulayan güçlü tüketici fiyatları endeksi raporunun hemen ardından geldi.

Beklenenin üzerinde gelen TÜFE ve ÜFE raporları, yatırımcıları Fed'in ne zaman faiz indirimi yapacağına dair beklentilerini azaltmaya zorluyor. CME FedWatch aracına göre Fed'in Mart ayında 25 baz puanlık faiz indirimi ihtimali şu anda %11 seviyesinde. Bu, bir hafta önceki %16 ve bir ay önceki %65 seviyesinden daha düşük. Duyarlılıktaki değişim, Cuma günü önemli göstergelerde düşüşe yol açtı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 145,13 puan veya %0,37 düşerek 38.627,99 seviyesinde kapandı. Düşük çipli listenin başında Apple ( AAPL ), Microsoft ( MSFT ), Intel ( INTC ) ve Walt Disney ( DIS ) yer alıyor.

S&P 500 24,16 puan yani %0,48 kayıpla günü 5.005,57 puanda tamamladı. On bir S&P sektöründen altısı olumsuz bölgedeydi; en çok düşen İletişim Hizmetleri oldu. Malzemeler kazananları zirveye taşıdı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,82 düşüşle 130,52 puan düşüşle 15.775,65 puandan kapandı. Hisse senetleri için inişli çıkışlı hafta, üç ana endeksin de haftayı negatif bölgede tamamlayarak beş haftalık galibiyet serisini kırmasıyla sona erdi.

Bu arada şu ana kadar sunulan kazanç raporları da cesaret verici. Şu ana kadar S&P 500 şirketlerinin kabaca %80'inin sonuçları açıklandı, dörtte üçü analistlerin tahminlerinin üzerinde çıktı.

Trend bu hafta da devam edecek mi?

ABD hisse senetlerinin Pazartesi günü Başkanlık Günü nedeniyle kapalı olduğu bu tatil nedeniyle kısalan haftada izlenecek hisse senetleri:

Walmart ( WMT ) 

Wall Street, Walmart'ın 149,82 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 1,41 dolar kazanmasını bekliyor. Bu, kazancın hisse başına 1,50 dolara, gelirin ise 151,47 milyar dolara ulaştığı önceki yılın çeyreğiyle karşılaştırıldı.

Ne izlenmeli: Walmart'ın hisseleri perakende sektöründe en iyi performans gösterenlerden biri olmaya devam ediyor. Walmart geçtiğimiz ay S&P 500 endeksindeki %5'lik artışa kıyasla %6'dan fazla artış göstererek etkileyici bir performans sergiledi. Yükselen enflasyonun getirdiği zorluklar göz önüne alındığında, Walmart'ın geçen yılki %17 civarındaki hisse senedi performansı dikkat çekicidir. Hisseler şu anda yılbaşından bu yana %10 artış göstererek S&P 500 endeksindeki %5,5 artışı geride bıraktı. Federal Reserve, artan yaşam maliyetiyle mücadelede sağlam bir iş çıkarmış olsa da Walmart, yüksek girdi maliyetlerinin ve diğer işletme giderlerinin etkilerini hissetmeye devam ediyor ancak yönetimi, üç yılda bir kazanç elde etmek için bu maliyetleri dengelemenin yollarını buldu. dört çeyreği geçti.

Yatırımcılar, yeni sona eren çeyrekte, özellikle gıda ve e-ticaret gibi temel segmentlerde istikrarlı gelir artışı işaretleri arayacak. Benzer şekilde, çevrimiçi alışveriş eğilimleri de dahil olmak üzere tüketici davranışındaki herhangi bir değişiklik ilgi çekici olacaktır. E-ticaret hayati öneme sahip olsa da, Walmart'ın fiziksel mağazalarının performansı, özellikle aynı mağazadaki satış rakamları ve yaya trafiği eğilimleri, fiziksel varlığının sağlığını ölçmeye yardımcı olacaktır. Analistler lojistik ve faaliyet marjları sorunlarının dikiz aynasında olduğunu gösteren herhangi bir işaret arayacaklar. Bu ölçümler Walmart'ın maliyetleri ne kadar iyi yönettiğini ve operasyonlarını optimize ettiğini ortaya çıkaracak. İlk çeyrek ve yılın tamamına ilişkin yukarı yönlü yönlendirmelerin yanı sıra pazar payı büyümesine ilişkin olumlu yorumlar da yakından izlenecek.

Palo Alto Networks ( PANW ) 

Wall Street, Palo Alto'nun 1,84 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 1,16 dolar kazanmasını bekliyor. Bu, kazancın 1,55 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 83 sente ulaştığı önceki yılın çeyreğiyle karşılaştırılıyor.

Ne izlenmeli: Siber güvenlik alanında gelir ve kârın artması söz konusu olduğunda, Palo Alto Networks'ten daha güçlü performans gösteren bir isim bulmakta zorlanacaksınız. Siber güvenlik uzmanı sürekli olarak daha iyi performans gösterdi. Çok çeşitli özel güvenlik ürünleri sunan Palo Alto, yedi temel siber güvenlik kategorisindeki liderlik konumundan yararlanmaya devam ediyor ve bu nedenle Ocak ayında sona eren çeyreğe ilişkin sonuçları raporladığında hem üst hem de alt satırlarda daha fazla büyüme sağlaması bekleniyor. Yatırımcılar, hisse senedinin etkileyici performansının da gösterdiği gibi, güçlü bir çeyrek daha bekliyorlar. Hisseler geçtiğimiz altı ayda %70 olmak üzere geçen yılda %110 arttı. Bu arada hisse senedi, S&P 500 endeksinin yılbaşından bu yana %5'lik yükselişine kıyasla yılbaşından bu yana %25 arttı.

Ancak Wedbush Securities'e göre hâlâ kar elde etmenin zamanı değil. Wedbush, Palo Alto'nun "Siber Güvenliğin Altın Çağı"nda artan bulut anlaşma ivmesine atıfta bulunarak hisse senedini Outperform olarak yükseltirken, Palo Alto Networks'teki fiyat hedefini 350 dolardan 425 dolara çekerek %15'lik potansiyel primi işaret etti.

Wedbush, "Ocak çeyreğinin teması olarak buluttan etkilenen, kurumsal çapta anlaşmalar içeren, güçlü siber güvenlik anlaşmaları faaliyetleri görüyoruz" dedi. Hisse fiyatındaki son artış nedeniyle değerlemeyle ilgili endişelere rağmen şirket, PANW'u 2024'te siber ortamda en iyi seçim olarak tuttu. Salı günü şirket, hisse senedinin güçlü yılını desteklemek için bu kadar yüksek beklentileri hâlâ karşılayabildiğini göstermekle görevlendirilecek. güncel performans.

Nvidia ( NVDA )

Wall Street, Nvidia'nın 20,38 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 4,56 dolar kazanmasını bekliyor. Bu, kazancın 6,05 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 88 sente ulaştığı önceki yılın çeyreğiyle karşılaştırılıyor.

Ne izlenmeli: Nvidia hakkında henüz söylenmemiş ne söylenebilir? Yılbaşından bu yana %50'ye yakın hisse senedi kazançları S&P 500 endeksindeki %5'lik artışı ezerken, piyasada yapay zeka çipinin ezici gücünü tanımlayacak üstünlükler kalmadı. Bu ufku bir yıl ve üç yıl genişleten Nvidia hisseleri sırasıyla %222 ve %390 oranında fırladı. Kâr etmeyi düşünen yatırımcılar için, güçlü hisse senedi performansına rağmen hisselerin ucuz göründüğünü göz önünde bulundurun. Bunun nedeni, hisse senedi yükseldikçe şirketin kar tahminini de yükseltmeye devam etmesi, yapay zeka (AI) ve üretken yapay zekayı çevreleyen coşkunun abartıdan daha fazlası olduğunu göstermesidir.

Şirketler, pazar konumlarını iyileştirmek veya işlerini daha verimli bir şekilde yürütmek için yapay zeka fırsatlarını belirlemek ve/veya üretken yapay zeka yeteneklerini oluşturmak için çabalıyor. Ancak çok az şirket, özellikle kurumsal açıdan bakıldığında, yaygın kullanım için olmak istedikleri yerde olduklarını gerçekçi bir şekilde söyleyebilir. İşte Nvidia'nın devreye girdiği yer burasıdır. Nvidia'nın çipleri, bu şirketlerin yapay zeka hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak; bu, ister üretkenlik kazanımları, ister yapay zeka otomasyonundan elde edilen verimlilik yoluyla olsun, önümüzde hala son derece uzun bir büyüme pisti olduğunu gösteriyor. Şirketin yılın ilk üç çeyreğine ilişkin gelir toplamları toplandığında ve dördüncü çeyrek tahmini de dikkate alındığında, Nvidia'nın 2023 mali yılı için 60 milyar dolara yakın gelir elde etmesi bekleniyor.

Şirketin güçlü temelleri göz önüne alındığında, Nvidia hisse senedi ticaretinin mevcut ileriye dönük tahminlerin yalnızca 24 katı olmasıyla, 2024 için her büyüme portföyünde yer alıyor. Ancak hisse senedinin yükseliş eğilimini sürdürmek için şirketin Çarşamba günü gelecek çeyrek ve sonrası için büyüme beklentilerini duyurmaya devam etmesi gerekiyor.

Blok ( SQ ) 

Wall Street, Block'un 5,43 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 47 sent kazanmasını bekliyor. Bu, kazancın 4,49 milyar dolarlık gelir üzerinden hisse başına 42 sente ulaştığı önceki yılın çeyreğiyle karşılaştırılıyor.

Ne izlenmeli: Block hisseleri baskı altındaydı; S&P 500 endeksindeki %5 artışa kıyasla geçen hafta %5'e kadar düşerken, yılbaşından bu yana %15 düştü. Bu arada, hisseler geçtiğimiz yıl %20 oranında düşerek S&P 500 endeksindeki %21'lik artışın ardından geldi. Ancak önümüzdeki 12 ila 18 ayı beklemek isteyen yatırımcılar için burada bir fırsat var. Benchmark Menkul Kıymetler analisti Mark Palmer kısa süre önce Block dahil beş hisse senedi için Satın Alma tavsiyeleriyle fintech sektörünü kapsamaya başladı ve sektöre Aşırı Ağırlık notu verdi.

Palmer müşterilere yazdığı bir notta, "Mevcut fintech hisse senedi değerlemelerinin çoğu, sektördeki şirketlerin beklentilerine ilişkin kötümserliği veya şüpheyi yansıtsa da, alandaki birçok şirketin önümüzdeki yıllarda güçlü büyüme için yeterli alana sahip olduğuna inanıyoruz." diye yazdı. "Genel olarak, fintech alanının yatırımcıların gözünden düşmesinin, birçok unsurunun iskonto değerlemelerine de yansıdığı gibi, hisse senedi alımı için uygun bir ortam yarattığına ve birçok "bebek" oluşumuna yol açtığına inanıyoruz. -banyo suyuyla birlikte fırsatlar."

Başlangıçta Square olarak adlandırılan ve eşler arası para transferi hizmeti Cash App ile tanınan şirket, blockchain teknolojisine geçişine vurgu yapmak için adını Block olarak yeniden markalaştırdı. Block, kripto para birimini kullanarak merkezi olmayan bir finans işi olarak öngördüğü şeyi oluşturmaya devam etse de yönetim, halihazırda Bitcoin alıp satmak için kullanılan Cash App'in yeni işe liderlik etmesini bekliyor. Perşembe günü yatırımcılar hisse senedi değerlemesinin nerede olması gerektiğini değerlendirmek için bu girişimler hakkında daha fazla ayrıntı isteyecekler.

 

İlgili Haberler