Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılış öncesi vadeli işlemlerde karışık

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılış öncesi vadeli işlemlerde karışık

Dow vadeli işlemleri, Disney hisselerindeki kayıplarla düşüyor

A+A-

ABD hisse senetleri Perşembe günü, eğlence devi Disney'in önceki seans enflasyon verilerinin yarattığı kalıcı iyimserliği delip geçen hayal kırıklığı yaratan sonuçlarıyla sakin bir şekilde açıldı .

Dow Futures sözleşmesi 8 puan veya %0,1 düştü, S&P 500 Vadeli İşlemleri 8 puan veya %0,2 daha yüksek işlem gördü ve Nasdaq 100 vadelileri 30 puan veya %0,2 yükseldi.

Disney'in abone büyümesindeki düşüşün hisseler üzerinde oluşturduğu baskı, Dow vadeli kontratlarını olumsuz etkiledi. Aynı zamanda yatırımcılar, enflasyonun soğumaya başlayıp başlamadığına dair daha fazla kanıt bekliyorlar.

Dün yayınlanan veriler, Nisan ayında tüketici fiyatlarının bir önceki yıla göre hafifçe yavaşladığını göstermişti. Bu durum, Amerika Merkez Bankası'nın (Federal Reserve) faiz artırım kampanyasını duraklatma ihtimalini artırdı.

Piyasa katılımcıları şimdi Üretici Fiyat Endeksi'ne (PPI) odaklanacak. Endeksin, bir önceki ay %0,5 düşüş gösterdikten sonra Nisan ayında %0,3 artış göstermesi bekleniyor.

Dow e-minis 93 puan veya %0,28 düştü, S&P 500 e-minis 3 puan veya %0,07 düştü ve Nasdaq 100 e-minis 3 puan veya %0,02 arttı.

Ülke benzeri görülmemiş bir temerrüde düşme durumunu önlemek için çabalarken, ABD'nin 31.4 trilyon dolarlık borç tavanının yükseltilmesine ilişkin olası bir güncelleme de yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre'yi federal borç limitini yükseltmeye çağırdı ve temerrüde düşmenin küresel ekonomi üzerinde ciddi yansımaları olabileceği ve ABD'nin küresel ekonomik liderliğini baltalama riskiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Pre – Market’ta En Hareketli Hisseler (Yatırım Finansman bilgi notu)

 PacWest Bancorp (NASDAQ:PACW) – Bankanın, 5 Mayıs’ta sona eren haftada mevduat çıkışlarının arttığını açıklamasının ardından hisseler %19 ekside. Banka, menkul kıymetler beyanında mevduatlarının 5 Mayıs haftasında %9,5 düştüğünü açıkladı. PacWest, bu çıkışların çoğunun, bankanın stratejik seçenekleri araştırdığı haberinin ardından geldiğini söyledi. Öte yandan banka para çekme işlemlerini mevcut likidite ile finanse edebildiğinin de altını çizdi. PacWest, sigortasız mevduatlardaki 5,2 milyar $’a kıyasla şu anda 15 milyar $ kullanılabilir likiditeye sahip olduğunu belirtti. PacWest haricinde Western Alliance başta olmak üzere yerel bankalarda da genele yayılan düşüşler mevcut. SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) %1,9 düşüşte.

 Alcoa Corp (NYSE:AA) – Credit Suisse, alüminyum fiyatlarının toparlanması ile hisse için fiyat hedefini 50 $’a revize etti. Potansiyel getiri %38,4. Hafta başında JPMorgan da benzer bir dayanak ile hisseyi 54 $ hedefle kapsamaya başladı. Öte yandan banka, Çin’deki herhangi bir kapasite değişikliği veya küresel talepte herhangi bir değişiklik olup olmamasıyla ilgili riskler olduğunun da altını çizdi. AA hisse senedi %1 artıda.

 Walt Disney (NYSE:DIS) - 180,13 milyar $ piyasa değerine sahip medya devi dün piyasa kapanışının ardından 2Ç23 finansallarını açıkladı. Konsensüs beklentisi şirketin, 21,81 milyar $ gelir üzerinden 0,94 $ hisse başına kâr açıklaması yönündeydi. Şirketin geliri beklentilere paralel açıklanırken hisse başına kâr 0,93 $ olarak bildirildi. Net kâr ise %9,72 pozitif sapma ile 1,92 milyar $ olarak açıklandı. DIS hisse senedi, piyasa kapanışının ardından %5 ekside. Beklenti Disney+ aboneliklerinin çeyrek boyunca %1 artarak 163,17 milyon kullanıcıya ulaşması yönündeydi. Ancak Disney+ üyeliklerinde %2′lik bir düşüş açıklandı. Aktif kullanıcı sayısı 31 Aralık itibarıyla 161,8 milyon aboneden 157,8 milyona düştü. Bu kayıpların çoğu, Hindistan’ın Disney+ Hotstar üyeliğindeki %8′lik düşüşten geldi. Şirket, Disney+’da daha fazla içeriği yayından kaldırmayı planlıyor. Bunun da şirkete maliyetinin 1,5 milyar $ ila 1,8 milyar $ arasında olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan tema parklarının gelirinde ise yıllık bazda %17’lik bir büyüme açıklandı. Finansalların ardından analistler, kritik CEO değişiminin marjlara etkisi için en az bir çeyrek daha geçmesi gerektiğini belirtti.

 Norfolk Southern Corporation (NYSE:NSC) – JPMorgan, 47,46 milyar $ piyasa değerine sahip demiryolu şirketi için derecelendirmesini sektör üstü performansa revize etti. Hisseler %2 artıda. Banka, Norfolk Southern hisselerinin diğer emsallerine göre iskontolu olarak işlem gördüğünü ve şirketin trenlerine ait son raydan çıkma sorunları aşıldıkça operasyonların iyileşmesi gerektiğini belirtt
 

İlgili Haberler