Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq azalan faiz endişeleri sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq azalan faiz endişeleri sonrası nasıl açılacak

Fed'in Faiz Artışı Endişeleri Azalınca Vadeli İşlemler Yükseldi

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü artış gösterdi. Dow E-minis 174 puan veya %0,46, S&P 500 E-minis 35,75 puan veya %0,71 ve Nasdaq 100 E-minis ise 162,75 puan veya %0,93 artış gösterdi. Bu yükseliş, Federal Rezerv'in faiz oranlarını sabit tutma kararı ve potansiyel faiz artışlarına dair endişeleri gidermesinin ardından geldi. Piyasaların odak noktası, gün boyunca açıklanacak olan şirket kazanç raporlarına yönelmiş durumda.

Fed Başkanı Jerome Powell dün yaptığı konuşmada, inatçı yüksek enflasyonun beklenen faiz indiriminin ertelenmesine neden olacağını belirtse de, faiz oranlarının tekrar artırılması gerektiği spekülasyonlarını reddetmişti. CME FedWatch aracına göre, para piyasaları Eylül ayında en az 25 baz puanlık ilk faiz indiriminin %55,6 ihtimalle gerçekleşeceğini öngörürken, Kasım ayında faiz indirimi ihtimalini %69 olarak fiyatlamış durumda.

FED'in kararı sonrası New York borsası ilk tepki olarak yükselmiş olsa da, Fed kararının ardından Çarşamba günü S&P 500 ve Nasdaq düşüşle kapandı. Şimdi tüm gözler, iş gücü piyasasının durumu ve faiz oranlarının geleceği hakkında daha net bir fikir verecek olan ve Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. Ayrıca yatırımcılar, bugün açıklanacak olan haftalık işsizlik maaşı talepleri ve Mart ayı fabrika siparişlerini de takip edecekler.

LSEG verilerine göre, S&P 500 içinde Çarşamba itibarıyla kazançlarını açıklayan 310 şirketten %77,4'ü, tarihsel ortalamalar olan %67'nin üzerinde performans göstererek beklentileri aşmış durumda. 

Piyasa öncesi işlemlerde Qualcommüç aylık satış ve düzeltilmiş kar tahminlerinin Wall Street beklentilerinin üzerinde gelmesiyle %5,2 değer kazandı. İkinci el araba satıcısı Carvana ise cari çeyrek perakende satışları ve temel karında beklenmedik bir artış tahmin ettikten sonra %37,1 yükseldi.

Kumarhane işletmecisi MGM Resorts International, Çin'deki operasyonlarının güçlü performansı sayesinde ilk çeyrek Wall Street tahminlerini geçti ve hisseleri %7,2 artış yaşadı. Öte yandan, DoorDash, ikinci çeyrek çekirdek kar tahminlerinin beklentilerin altında kalması sonucu %11,7 düştü. Online pazar yeri Etsy ise, ilk çeyrek brüt satış ve kar tahminlerini karşılayamadığı için %13,3 değer kaybetti.

İlgili Haberler