Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün açık mı?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün açık mı?

New York borsasında pazartesi günü işlem yapılacak mı? Juneteenth nedir ve federal tatil midir?

A+A-

New York Borsası ve Nasdaq Borsası Pazartesi günü Juneteenth'i kutlamak için kapalı olacak. Aynı gün tezgah üstü piyasalar ve ABD tahvil piyasası da kapalı olacak. ABD piyasaları Salı günü normal işlem saatlerine dönecek ve sabah 9:30'da açılacak.

Uluslararası Borsalar Açık Olacak mı?

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası, Londra Menkul Kıymetler Borsası, Paris Menkul Kıymetler Borsası, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası ve Şangay Menkul Kıymetler Borsası Pazartesi günü açık olacak.

Juneteenth nedir ve federal tatil midir?

Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü ya da kısaca Juneteenth, köklerini Amerikan İç Savaşı'ndan alır ve ABD'de kutlanan 11 federal tatilden biridir.

ABD Başkanı Abraham Lincoln 1863 yılında Özgürlük Bildirgesi'ni yayınladı ve Konfederasyon eyaletlerindeki köleleştirilmiş insanların özgür olduğunu ilan etti. Ancak Teksas'ta yaşayan Afrikalı Amerikalılar, Birlik askerlerinin Galveston'a gelip haberi paylaştığı 19 Haziran 1865 tarihine kadar bunu öğrenemedi.

Teksas ilk Juneteenth kutlamalarını 1866'da gerçekleştirdi ve Lone Star Eyaleti bunu 1980'de resmi tatil ilan etti. Kaynaklara göre, 2021'de Juneteenth federal bir tatil olmadan önce diğer bazı eyaletlerin de aynı şeyi yaptığını belirtiyor.

Bu Hafta Neleri İzlenecek?

Yatırımcılar FedEx FDX -1.26% (ticker: FDX), KB Home (KBH), Winnebago (WGO), Accenture ACN -1.31% (ACN), Darden Restaurants (DRI) ve CarMax (KMX) şirketlerinden kazanç açıklamalarını izleyebilir.  Ayrıca bu hafta konut başlangıçları, işsizlik başvuruları, imalat ve hizmet sektörlerine ilişkin ekonomik verilerin de açıklanması planlanıyor.

İlgili Haberler