Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bugün nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemleri, Fed yetkililerinin güvercin yorumlarından ve Orta Doğu'daki gerilimin hafiflemesinden destek alarak yükseldi.

A+A-

ABD Hazine tahvil getirilerinin Federal Rezerv politika yapıcılarının güvercin yorumlarının etkisiyle gerilemesi, New York borsası'nın ana endekslerini takip eden vadeli işlemleri Salı günü yükseltti. Ancak Orta Doğu'daki gerginlik nedeniyle yatırımcılar temkinli bir tutum sergilemeye devam ediyor. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın güne yükselişle başlaması bekleniyor

Vadeli kontratlarda, Dow e-minis %0,25, S&P 500 e-minis %0,23 ve Nasdaq 100 e-minis %0,3 artış kaydetti.

Üst düzey Fed yetkilileri, uzun vadeli ABD Hazine tahvillerindeki yükselişin merkez bankasının kısa vadeli politika faizinde daha fazla artış yapmasını engelleyebileceğini vurguladı.

CME'nin FedWatch aracına göre, yatırımcılar Kasım ve Aralık aylarında faiz oranlarının değişmeme olasılığını sırasıyla %90 ve %71 olarak görüyorlar.

Megacap şirketleri Microsoft, Alphabet, Nvidia ve Amazon.com gibi hisseler, piyasa öncesi işlemlerde %0,2 ile %0,4 arasında değer kazandı.

Bugün piyasalar FED yetkilileri, Atlanta'dan Raphael Bostic, Minneapolis'ten Neel Kashkari, San Francisco'dan Mary Daly ve Yönetim Kurulu Başkanı Christopher Waller gibi bir dizi Fed yetkilisinin açıklamalarına odaklanacak.

İlgili Haberler