Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsası, Nvidia'nın rekor kıran kazançlarının ardından Cuma günü dengeleniyor. Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimi sinyallerine ve şirket kazançlarına odaklanıyor.

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Nvidia'nın rekor kıran kazançlarının tetiklediği yapay zeka odaklı rallinin ardından Cuma dengelendi.

Dow e-minis 39 puan, S&P 500 e-minis 1,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 8,75 puan düşüş gösterdi. Buna rağmen, üç ana endeks de haftalık kazanç elde etmeye hazırlanıyor. 

Perşembe günü hem S&P 500 hem de Dow Jones Industrial Average rekor seviyelere ulaşırken, Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyesine biraz daha yaklaşmıştı. Piyasalardaki bu coşku, Nvidia'nın hisselerinin %39 artmasıyla tetiklenen yapay zeka hisselerine olan talepten kaynaklandı.

Nvidia, Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde %1,8'lik bir artışla 2 trilyon dolarlık piyasa değerine yaklaştı.

Analistler, piyasaların şu anda bir konsolidasyon aşamasında olduğunu, ancak yapay zeka tarafından yönlendirilen ivmenin yıl boyunca devam etmesini beklediklerini söylüyor.

Perşembe günü, S&P 500'deki şirketlerin %78,5'inin tahminleri aşan kazançlar bildirmesiyle kurumsal kazançlar da güçlü bir tablo çizdi.

Cuma günü, Tesla, Amazon.com ve Apple gibi mega hisseler hafif düşüşler yaşadı.

Hisse senedi bazlı gelişmeler:

  • Carvana, tahvil sahipleriyle yaptığı anlaşmanın ardından %30,7 yükseldi.
  • Super Micro Computer, 1,5 milyar dolarlık tahvil ihracının ardından %5 düştü.
  • Block, ödeme şirketi güçlü bir kazanç tahmini yayınladıktan sonra %15,4 yükseldi.

 

İlgili Haberler