Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemler, haftanın son işlem günü yatay açılmaşa hazırlanıyor

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, Cuma günü yapay zekanın (AI) potansiyeline ilişkin iyimserlik ve Haziran ayına kadar faiz indirimi beklentilerini güçlendiren bir enflasyon raporu ile desteklenen bir önceki seanstaki yükselişin ardından son kapanışın hemen altında yatay hareket ediyor.

Dow e-minis 41 puan ya da %0,11, S&P 500 e-minis 4 puan ya da %0,08 düşerken Nasdaq 100 e-minis 3,25 puan ya da %0,02 yükseldi.

Teknoloji Hisseleri Rekor Kırdı:

Teknoloji hisselerinden büyük ölçüde etkilenen Nasdaq, Perşembe günü Nvidia ve Advanced Micro Devices (AMD) gibi yapay zeka ile ilgili şirketlerin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla desteklenen bir rekor seviyeye ulaştı.

Enflasyon Raporu Faiz İndirimi Beklentilerini Güçlendirdi:

Yine Perşembe günü beklentilerle uyumlu Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) raporu, yıllık enflasyon artışının son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleştiğini göstererek Wall Street rallisinin ivmesini daha da güçlendirdi.

Analistler Temkinli:

Ancak bazı analistler, yılın ilk yarısında faiz indirimlerini geciktirebilecek enflasyonist baskılara ilişkin kalıcı işaretlere dikkat çekerek temkinli olmaya devam ediyor.

New York Community Bancorp Düştü:

Cuma günü yatırımcıların endişelerini artıran New York Community Bancorp, kredi incelemesiyle ilgili iç kontrollerdeki "önemli zayıflıkları" açıkladıktan sonra %25,5'lik önemli bir düşüş yaşadı ve dördüncü çeyrek zararını daha önce bildirilen rakamlardan önemli ölçüde daha yüksek olarak revize etti.

Yatırımcılar şimdi, faiz oranı yörüngesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için imalat faaliyeti ve tüketici duyarlılığı verilerinin yanı sıra günün ilerleyen saatlerinde San Francisco Fed Bankası Başkanı Mary Daly de dahil olmak üzere Fed yetkililerinin yorumlarını bekliyor.

Hisse Senedi Hareketleri:

  • Zscaler: %7,5 düşüş (artan işletme giderleri)
  • Dell Technologies: %22,3 yükseliş (güçlü AI sunucu talebi)
  • Autodesk: %8,7 yükseliş (güçlü tasarım yazılımı talebi)
  • Apple: %0,8 düşüş (Goldman Sachs'ın mahkumiyet listesinden çıkarılması)
  • Everbridge: %24,1 yükseliş (Thoma Bravo'nun satın alma teklifinin yükseltilmesi)

 

İlgili Haberler