Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya düşüşle başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya düşüşle başladı

New York borsasında endeksler enflasyon verileri öncesinde yeni haftaya düşüşle başladı.

A+A-

New York borsası ana endeksleri, yatırımcıların önemli bir enflasyon raporu öncesinde temkinli davranması ve Çin'den gelen zayıf verilerin yaklaşan ekonomik yavaşlama endişelerini körüklemesiyle Pazartesi günü hafif düşüşle açıldı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması açılışta 29,20 puan ya da %0,09 düşüşle 33.705,68'e geriledi. S&P 500 4,72 puan ya da %0,11 düşüşle 4.394,23 seviyesinden açılırken, Nasdaq Composite 15,34 puan ya da %0,11 düşüşle 13.645,37 seviyesine geriledi.

Analistler ABD hisse senetleri hakkında ne diyor?

Morgan Stanley: "İkinci çeyrek sonuçlarının ikinci altı aylık dönem için boğa veya ayı kazanç durumunu sağlamlaştırması pek olası olmasa da, yüksek değerlemeler, kötüleşen likidite ve konsensüsün bir toparlanma beklediği ikinci yarıya yakınlık göz önüne alındığında, hisse senetlerinin büyümedeki dönüş için son 6 ayda olduğundan daha fazla teyide ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz - yani, "korkulandan daha iyi" muhtemelen artık yeterince iyi değil."

Bernstein: "Teknoloji hisseleri şu anda piyasaya göre %54 primle işlem görüyor, bu nokta com balonu dışında son 45 yılın en yüksek seviyesi ve %26 olan tarihsel ortalama priminin oldukça üzerinde... İkinci yarı için teknolojide aşırı ağırlık önermekte zorlanıyoruz ve hisse seçiminin giderek daha önemli hale geldiğine inanıyoruz, özellikle de en büyük beş teknoloji şirketi, teknolojinin toplam kapitalizasyonunun yaklaşık %56'sını oluşturduğundan (ve ilk 2'si %33'ünü oluşturduğundan) ve bunlardan üçü geçmişe kıyasla çok yüksek göreceli değerlemelerde (%95+) olduğundan."

Citi: "Sağlam bir ilk yarının ardından ABD'nin üstün performansı duraklamaya girebilir. ABD'nin notunu Nötr'e düşürürken, Avrupa'yı Overweight'e yükseltiyoruz. Avrupa piyasası ABD'ye göre rekor bir iskonto ile işlem görüyor ve daha makul bir EPS büyüme patikasını fiyatlıyor... ABD strateji ekibimiz megacap hisselerdeki büyümenin bir geri çekilmeye hazır olduğunu düşünürken, ABD resesyon riskleri hala canlı."

 

İlgili Haberler