Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Fed tutanaklarına ve Nvidia kazançlarına odaklandı

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in son toplantısının tutanaklarının yanı sıra yeni teknoloji gözdesi Nvidia'nın kazançlarının açıklanacağı, tatil nedeniyle kısaltılmış bir haftanın başlangıcında, Pazartesi günü yatay işlem görüyor..

Dow Vadeli İşlem kontratı %0,1, S&P 500 Vadeli İşlemleri %0,0 ve Nasdaq 100 Vadeli İşlemleri %0,2 yükseldi.

Wall Street'teki ana endeksler, beklenenden daha iyi gelen enflasyon verilerinin Federal Rezerv'in uzun süreli faiz artırım döngüsünün sonuna geldiğine dair umutları artırmasının ardından geçen hafta sağlıklı kazançlar elde etti.

S&P 500 %2,2 ve Dow Jones Industrial Average %1,9 değer kazanarak üst üste üçüncü hafta yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %2,4 artışla Haziran ayından bu yana en iyi haftasını geçirdi.

Fed tutanakları büyük önem taşıyor

ABD Merkez Bankası FED politika yapıcılarının faiz oranları konusunda bundan sonra ne yapacağına odaklanılırken, bu haftaki Şükran Günü tatili nedeniyle her zamankinden bir gün önce, Salı günü 31 Ekim-1 Kasım toplantısının açıklanacak tutanakları gündemde olacak.

Yatırımcılar Fed'in Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğini neredeyse tamamen fiyatlamış durumda ve bir sonraki hamlenin muhtemelen gelecek yıl yaz başında bir indirim olacağı ihtimali artıyor.

Gözler Nvidia'nın kazançlarında

Üç aylık kurumsal kazanç sezonu büyük ölçüde sona erdi, ancak bu yılki muazzam yükselişleri ile endekslerini yükselten Muhteşem Yedi şirketten biri daha mali tablolarını açıklayacak.

Çip tasarımcısı Nvidia'nın (NVDA) Salı günü açıklayacağı sonuçlar, bu yıl jeneratif yapay zeka konusundaki heyecan artışının odak noktası haline geldiği için yakından takip edilecek.

İlgili Haberler