Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

S&P 500, rekor seviyenin ardından ivme kazanıyor

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Pazartesi günü yükselerek, S&P 500'de daha fazla ivmeye işaret etti.

Dow e-minis 61 puan ya da %0,16, S&P 500 e-minis 16,5 puan ya da %0,34 ve Nasdaq 100 e-minis 113,5 puan ya da %0,65 artış gösterdi.

Geçen hafta çip ve megacap hisselerinin rekor seviyeye taşımasının ardından, kurumsal kazançlar ve faiz indirimlerine ilişkin ipuçları yatırımcıların radarına olmaya devam ediyor. 

Yatırımcılar, karışık ekonomik veriler ve Federal Rezerv'in faiz indirimlerine daha hızlı bir başlangıç yapmayı yeniden değerlendirmesiyle, 2024'ün başında daha temkinli davranıyor

Nvidia, Marvell, Qualcomm ve Micron gibi çip hisseleri Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde yükseldi.

XM'de kıdemli yatırım analisti Marios Hadjikyriacos, "Yatırımcılar bu hisse senetlerini giderek daha fazla 'kurşun geçirmez' olarak görüyorlar çünkü küresel ekonomi hız kaybetse bile, yapay zeka ürünlerine olan talep yüksek kalmaya devam edecek ve şirket karlarını herhangi bir makroekonomik rüzgardan koruyacak," dedi.

Bu hafta Netflix, Tesla, Abbott Laboratories, Intel ve Johnson & Johnson gibi şirketlerin mali tablolarını açıklaması bekleniyor.

Yatırımcılar, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE), S&P Global PMI okumaları ve dördüncü çeyrek GSYİH baskısını yakından takip edecek.

Yatırımcılar, Mart ayında en az 25 baz puanlık faiz indirimine ilişkin bahislerini keskin bir şekilde azalttı.

 

İlgili Haberler