Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq İran'ın saldırıları sonrası haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq İran'ın saldırıları sonrası haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

New York borsası Pazartesi gününe yükselişle başladı ancak yatırımcılar İran gerilimi ve faiz artışı gibi konulara dikkatle bakmaya devam ediyor.

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü yaşanan sert satışlardan sonra Pazartesi günü yükseldi. Dow e-minis %0,28, S&P 500 e-minis %0,45 ve Nasdaq 100 e-minis %0,57 yükseldi. Yatırımcılar, İran'la ilişkilerdeki artan gerilim, Apple ve Tesla hisseleri ve Federal Rezerv'in faiz artışı beklentileri gibi bir dizi faktörü takip ediyor.

Başkan Biden'ın İran'a misilleme saldırısı yapmayacağını bildirmesi, Orta Doğu'daki tırmanan gerilimin yatıştırılmasına yardımcı oldu. Ancak jeopolitik riskler hala piyasalarda belirsizlik yaratıyor.

Apple ve Tesla Hisseleri Dikkat Çekiyor:

Araştırma şirketleri Apple ve Tesla'nın hisse senedi performansları hakkında olumsuz raporlar yayınladı. Bu durum, bu dev şirketlerin hisselerin fiyatlarının piyasa öncesi işlemlerde düşüşe neden oldu.

Faiz Artışı Beklentileri:

Federal Rezerv'in faiz artırım planları, yatırımcılar için önemli bir odak noktası olmaya devam ediyor. Piyasa katılımcıları, Fed'in Temmuz ayında gevşeme döngüsünü başlatma olasılığını değerlendiriyor.

Bugün açıklanacak olan Mart ayı perakende satış raporu, ABD tüketicisinin durumuna dair önemli bilgiler sunacak.

Fed Başkanı Jerome Powell, Salı günü bir konuşma yapacak. Yatırımcılar, Powell'ın faiz artışı ve ekonominin durumu hakkındaki görüşlerini dinleyecek.

 

 

İlgili Haberler