Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veri öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veri öncesi nasıl açılacak

New York borsasında Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik enflasyon verisini beklertken güne nasıl başlayacak

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri Salı günü hafif bir artış gösterdi. Yatırımcılar, Federal Rezerv'in faiz oranı kararlarını etkileyebilecek ve son piyasa kazanımlarının ivmesini ölçebilecek önemli ekonomik verilerin açıklanmasını beklerken Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq yatay bir açılışa hazırlanıyor.

 Dow e-minis 7 puan, S&P 500 e-minis 4 puan ve Nasdaq 100 e-minis 28,75 puanlık mütevazı bir artış gösterdi.

Geçen hafta yapay zekaya (AI) olan ilginin artması yatırımcıların dikkatini yeniden Fed'in para politikası yörüngesine çevirdi ve S&P 500 ve Dow Jones'u yeni rekor seviyelere taşıdı.

Haftanın odak noktası, Perşembe günü açıklanacak olan Ocak ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) olacak. PCE, Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olarak yakından takip ediliyor.

Veriler, son tüketici ve üretici fiyat endeksi rakamlarına benzer şekilde kalıcı enflasyonist baskılara işaret ederse, Fed'in para politikası duruşunu etkileyebilir ve yatırımcıları yıl boyunca potansiyel faiz oranı ayarlamalarının zamanlamasına ilişkin beklentilerini gözden geçirmeye sevk edebilir.

CME Group'un FedWatch aracından elde edilen verilere göre, traderların yaklaşık %63'ü Haziran ayına kadar Fed'in faiz indirimine gitmesini bekliyor. Bu oran Ocak ayı kapanışındaki %98'lik orana kıyasla kayda değer bir düşüşü gösteriyor. Temmuz ayında faiz indirimi beklentisi ise %83,6 seviyesinde.

PCE açıklamasının yanı sıra, yatırımcılar bu hafta içinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), işsizlik başvuruları ve imalat faaliyetlerine ilişkin raporları takip edecek.

Ayrıca, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, New York Fed Başkanı John Williams ve Fed Yönetim Kurulu Başkanı Christopher Waller gibi etkili Fed politika yapıcılarının açıklamaları da takip edilecek.

Bugünün ilerleyen saatlerinde dayanıklı tüketim malları verileri ve Conference Board'un Şubat ayı tüketici güven anketi açıklanacak.

Bu gelişmelerin yanı sıra, dikkatler bu hafta Kongre'de hükümetin finansmanına ilişkin yapılacak görüşmelerde olacak. Başlıca derecelendirme kuruluşları borç tavanı konusunda tekrarlanan restleşmelerin ABD ekonomisinin kredi itibarını etkilediğine dair endişelerini dile getirecek.

Piyasa Öncesi Dikkat Çeken Hisse Hareketleri:

  • Tesla: +1,3%
  • Micron Technology: +3,9%
  • Zoom Video Communications: +13,1%
  • Unity Software: -14,7%
  • Coinbase: +3,1%
  • Marathon Digital: +5,3%
  • Riot Platforms: +8,1%

İlgili Haberler