Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak

Yatırımcılar önemli enflasyon verilerini beklerken Wall St düşüşle açılması bekleniyor.

A+A-

New York borsasının ana endeksleri, dün haftaya güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra, yatırımcıların Federal Rezerv'in faiz oranı patikasına ilişkin ipuçları için temel enflasyon okumalarını beklemesiyle Salı günü düşüşle açılmaya hazırlanıyor.

Vadeli işlemlerde Dow e-minis 60 puan ya da %0,17, S&P 500 e-minis 13,5 puan ya da %0,3 ve Nasdaq 100 e-minis 54,75 puan ya da %0,35 düşüş gösterdi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Morgan Stanley'in not artırımının ardından yapay zeka konusundaki iyimserlikle Tesla (NASDAQ:TSLA) hisselerindeki sıçramayla Pazartesi günü Wall Street'in ana endeksleri arasındaki yükselişe öncülük etti.

Tesla Salı günü zil çalmadan önce %0,9 düşerken, Amazon.com (NASDAQ:AMZN) ve Microsoft (NASDAQ:MSFT) gibi diğer megacap büyüme isimleri sırasıyla %0,6 ve %0,7 düştü.

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak Ağustos ayı tüketici fiyatları ve Perşembe günü açıklanacak üretici fiyatları verilerinin ardından Fed'in 20 Eylül'de açıklayacağı politika kararını bekliyor.

Petrol fiyatlarında son dönemde görülen artış ve güçlü ekonomik veriler, inatçı enflasyon endişelerini körükleyerek ABD para politikasındaki sıkılaştırmanın sona ereceği yönündeki görünümü gölgeledi.

Yatırımcılar ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı ve dokuz kez üst üste faiz artırdıktan sonra faizleri sabit tutacağı politika kararını da izleyecek.

CME FedWatch Tool'a göre, yatırımcılar Eylül ayında faizlerin mevcut seviyelerde kalma olasılığını %93, Kasım ayında ise duraklama olasılığını yaklaşık %53 olarak görüyor.

Bir anket, ABD'de küçük işletmelerin duyarlılığının, enflasyonun sürekliliği ve personel mevcudiyetine ilişkin endişeler nedeniyle Nisan ayından bu yana ilk kez geçen ay gerilediğini gösterdi.

Yatırımcılar ayrıca Fed'in agresif para politikası sıkılaştırması nedeniyle zedelenen ABD ekonomisi için olası bir yumuşak inişin işaretlerini arayacaklar.

 

İlgili Haberler