Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 19 Aralık 2023

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak - 19 Aralık 2023

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler Fed'in faiz indirimlerine dair iyimserlikle yükseldi

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Salı günü yükselişe geçerek, yatırımcıların önümüzdeki yıl Federal Rezerv'in politika değişikliğine dair açıklamaları sonrası yakayadığı son haftalardaki güçlü kazanımlarını artırdı.

Dow e-minis 21 puan ya da %0,06, S&P 500 e-minis 3,25 puan ya da %0,07 ve Nasdaq 100 e-minis 4,5 puan ya da %0,03 artış gösterdi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçen hafta para politikasındaki tarihi sıkılaştırmanın muhtemelen sona erdiğini söylemesinin ardından yatırımcılar gelecek yıl faiz indirimleri için agresif bir zaman çizelgesi fiyatlandırırken, gösterge S&P 500 tüm zamanların en yüksek kapanışından sadece %1,2 uzakta işlem görüyor.

CMEGroup'un FedWatch aracına göre, Fed'in Mart ayında 25 baz puan ve Aralık 2024'e kadar 143 baz puan faiz indirimine gitme ihtimalini %67 olarak fiyatladı.

Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak ekonomik verilerden de gelecek yılki faiz indirimleri konusunda ipuçları arayacaklar. Perşembe günü üçüncü çeyrek GSYH'nin son verisi ve ardından Cuma günü Fed'in dikkat ettiği enflasyon göstergesi olan aylık kişisel tüketim harcamaları endeksine (PCE) odaklanılacak.

Wall Street Journal'ın haberine göre, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl enflasyondaki iyileşme nedeniyle ABD merkez bankasının gösterge faiz oranında gelecek yıl indirime gitmesinin uygun olacağını söyledi.

Daly ve Bostic gelecek yıl FOMC'nin faiz belirleme komitesinde oy hakkına sahip üyeler.

Bugün, Apple hisseleri, şirketin Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satışlarını, cihazlardaki kan oksijen özelliğini sağlayan teknolojiyle ilgili bir patent anlaşmazlığıyla uğraşırken bu haftadan itibaren duraklatacağını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde yatay seyretti.

PepsiCo, JP Morgan'ın hisse senedini "overweight "ten "neutral "a düşürmesinin ardından %0,6 değer kaybetti.

Plug Power, Piper Sandler'ın hidrojen yakıt hücresi firmasını "underweight "e düşürmesinin ardından %3,4 değer kaybetti.

İlgili Haberler