Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükseldi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükseldi

Önemli enflasyon verileri öncesinde vadeli işlemler yükseliyor

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Perşembe günü, günün ilerleyen saatlerinde Federal Rezerv'in para politikası yolunu etkileyebilecek önemli enflasyon verileri öncesinde yükseldi.

Dow e-minis 172 puan veya %0,49, S&P 500 e-minis 23,25 puan veya %0,52 ve Nasdaq 100 e-minis 92 puan veya %0,61 artış gösterdi.

ABD'de bugün açıklanacak olan Temmuz ayı tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) bir önceki aya benzer şekilde %0,2 artması bekleniyor. Temmuz ayına kadar olan 12 aylık dönemde ise TÜFE'nin bir önceki ay %3,0 arttıktan sonra %3,3 yükseldiği tahmin ediliyor.

CME FedWatch Tool'a göre, yatırımcılar Fed'in agresif faiz artırım kampanyasını tamamladığı konusunda iyimser ve merkez bankasının Eylül ayı politika toplantısında faiz artırımına gitmeyeceğine %86,5 ihtimal veriyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Philadelphia Başkanı Patrick Harker'ın açıklamalarının yanı sıra ilk işsizlik başvuruları verileri de günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Çarşamba günü Wall Street'in düşüşüne öncülük etmiş ve ağır top Nvidia (NASDAQ:NVDA) %4,7 düşerken, onu bu yılki hisse senedi rallisini yönlendiren diğer "Muhteşem Yedi" megacap hisse senetleri yakından takip etmişti.

Nasdaq, Fed'in agresif faiz artırım döngüsü karşısında ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapacağı umutları ve yapay zekanın kapsamına ilişkin iyimserlikle bu yıl yaklaşık %31 değer kazandı.

Faiz oranına duyarlı mega hisse senetleri Amazon.com (NASDAQ:AMZN), Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve Apple (NASDAQ:AAPL) zilden önce %0,5 ila %0,9 artış gösterdi.

Walt Disney (NYSE:DIS), hisse başına üç aylık düzeltilmiş kar için Wall Street tahminlerini aştıktan sonra %1,5 yükseldi.

Capri, büyük rakibi Tapestry'nin (NYSE:TPR) Michael Kors'un ana şirketini 8,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını açıklamasının ardından %58,3 yükseldi. Tapestry açıklamanın ardından %3,8 değer kaybetti.

Alibaba'nın (NYSE:BABA) ABD'de listelenen hisseleri, e-ticaret holdinginin tüketici duyarlılığının artmasıyla iyimser çeyrek satışları bildirmesinin ardından %4,3 değer kazandı.

Ticaret endişelerini arttıran Başkan Joe Biden Çarşamba günü, Çin'de bilgisayar çipleri gibi hassas teknolojilerde bazı yeni ABD yatırımlarını yasaklayan ve diğer teknoloji sektörlerindeki yatırımlar için hükümet bildirimi gerektiren bir kararname imzaladı.

İlgili Haberler