Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükselişe geçti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükselişe geçti

New York borsası endeks vadeli işlemleri, enflasyon verileri ve Fed kararı öncesi yükselişe geçti

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri Salı günü, yatırımcıların Federal Rezerv'in (Fed) hafta içinde alacağı faiz kararı öncesinde para politikasının gidişatına ilişkin ipuçları için günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak önemli enflasyon verileri öncesi yükseldi.

Dow e-minis 38 puan veya %0,1, S&P 500 e-minis 0,25 puan veya %0,01 ve Nasdaq 100 e-minis 18,75 puan veya %0,12 artış gösterdi.

Son haftalarda yükselen endeksler Pazartesi günü yılın en yüksek kapanışını yaparak, Fed'in faiz oranlarını artırmayı bitirdiği ve gelecek yıl para politikasını potansiyel olarak hafifletebileceği beklentileriyle desteklendi.

Yatırımcılar bugün açıklanacak olan Kasım ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini yakından takip edecek. Reuters anketine katılan ekonomistlere göre, raporun manşet enflasyonun aylık bazda değişmediğini göstermesi beklenirken, çekirdek TÜFE'nin %0,3 artması bekleniyor.

Veriler, Fed'in gün içinde gerçekleştireceği para politikası toplantısının hemen ardından açıklanacak ve toplantının sonunda Çarşamba günü faiz oranlarına ilişkin bir karar alınacak.

CME Group'un (NASDAQ:CME) FedWatch aracına göre, para piyasaları Fed toplantısının sonunda faiz artırımına ara verilmesini neredeyse tamamen fiyatladı ve traderlar Mart 2024'e kadar %47,5'lik bir indirim ihtimali ve Mayıs ayında %79,9'luk bir indirim ihtimali görüyor.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın da bu hafta içinde politika kararlarını açıklaması planlanıyor.

 

İlgili Haberler