Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler yükselişte

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler yükselişte

Dow vadeli işlemleri, kritik Fed toplantısının başlamasından önce yükselişe geçti.

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, kritik Fed toplantısının başlamasından önce yükselişe geçti. Yatırımcılar merakla beklenen iki günlük Federal Rezerv politika toplantısına hazırlanırken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü küçük bir artışla işlem gördü.

Dow Vadeli Kontratları 50 puan veya %0,2, S&P 500 Vadeli Kontratları 7 puan veya %0,2 ve Nasdaq 100 Vadeli Kontratları 20 puan veya %0,1 yükseldi.

Fed'in iki günlük toplantısı başladı

ABD Merkez Bankası son toplantısına seansın ilerleyen saatlerinde başlayacak. FED'in çarşamba günü yapacağı açıklamada piyasa beklentilerine göre faiz oranlarını %5,25 ila %5,50 aralığında sabit tutması bekleniyor.

Ancak, özellikle geçen hafta manşet tüketici fiyatları 14 ayın en büyük sıçramasını kaydederken çekirdek fiyatların neredeyse iki yılın en yavaş oranına gerilemesinin ardından merkez bankasının yıl için planlarında belirsizlik biraz arttı.

Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ı Çarşamba günü düzenlenecek basın toplantısında buna dair ipuçları arayacak. Powell'ın, Fed'in sonbahara yönelik planları hakkında daha fazla ayrıntı vermesi bekleniyor.

Buna ek olarak, Fed en son ekonomik projeksiyonlarını sunacak ve enflasyon için yılsonu projeksiyonu ile Kasım ve Aralık politika toplantılarında alınması muhtemel kararlar hakkında ipuçları verecek.

OECD ABD büyüme tahminini yükseltti

Bugün ABD'de açıklanacak ana ekonomik veriler emlak sektöründen gelecek. Ağustos ayı konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin her ikisinin de bir önceki aya göre küçük düşüşlerle 1,44 milyon olması bekleniyor.

Son dönemde ABD'den gelen verilerin dirençli bir ekonomiye işaret etmesi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün Salı günü erken saatlerde ABD'nin büyümesine ilişkin tahminlerini yükseltmesine yol açtı.

Paris merkezli kuruluş, ABD ekonomisinin bu yıl Haziran ayında tahmin ettiği %1,6 yerine %2,2 büyümesini beklediğini ve gelecek yıl büyümenin %1,3'e yavaşlayacağını öngörürken, bunun Haziran ayında 2024 için beklenen %1,0'dan daha iyi olduğunu söyledi.

Instacart halka arzdan sonra işlem görmeye başlayacak 

Otomobil parçaları perakendecisi AutoZone (NYSE:AZO) bilançosunu açıklayaak. Instacart, ilk halka arzını yukarı doğru revize edilmiş hedef aralığının en üst ucunda fiyatlandırmasının ardından bugün Nasdaq'ta işlem görmeye başlayacak.

United Auto Workers sendikasının, otomobil devleri Ford (NYSE:F), General Motors (NYSE:GM) ve Jeep üreticisi Stellantis (NYSE:STLA) ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmemesi halinde daha fazla ABD fabrikasının greve gideceği uyarısında bulunmasının ardından otomobil sektörü de bugünün odak noktası olacak.

Ham petrol, ABD kaya gazı üretimindeki düşüşle yükseldi

Enerji Enformasyon İdaresi'nin ABD'nin en çok şeyl üreten bölgelerinden petrol üretiminin Ekim ayında üst üste üçüncü ay düşerek Mayıs 2023'ten bu yana en düşük seviyeye inme yolunda olduğunu açıklamasının ardından petrol fiyatları Salı günü art arda dördüncü seansta da yükseldi.

Bu durum, Suudi Arabistan ve Rusya'nın uzun süreli üretim kesintileri nedeniyle bu yıl önemli bir arz açığı yaşanacağı endişelerini arttırdı.

 

İlgili Haberler