Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler yükselişte

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler yükselişte

Dow vadeli işlemleri 145 puan yükseldi

A+A-

ABD hisse senetleri, FED'in son veriler ışığında parasal sıkılaştırma politikasını durdurabileceğine dair artan iyimserlikle Cuma günü yüksek açıldı. Ancak, borç tavanı ve bankacılık sektörüyle ilgili endişelerin yanı sıra potansiyel bir resesyon hakkındaki endişeler de sürüyor.

Dow Vadeli İşlemler sözleşmesi 145 puan veya %0,4 arttı, S&P 500 Vadeli İşlemleri 15 puan veya %0,5 yükseldi ve Nasdaq 100 Vadeli İşlemleri 28 puan veya %0,2 değer kazandı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama, Perşembe günü PacWest Bancorp'un mevduatlarının Mayıs'ın ilk haftasında yaklaşık %10 azaldığını açıklamasının ardından, bölgesel bankacılık sektöründeki mevduat çıkışlarına dair yeniden ortaya çıkan endişelerle 200 puanın üzerinde veya %0,7 düşüşle kapandı ve dört günlük düşüş serisini sürdürdü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,2 yükselirken, geniş tabanlı S&P 500 %0,2 düştü.

Perşembe günü açıklanan verilere göre, ABD'deki üretici fiyat artışı iki yılı aşkın sürenin en yavaş seviyesine geriledi ve işsizlik başvuruları Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu durum, Fed politika yapıcılarının Haziran'daki politika toplantısında agresif faiz artırımları dönemini sona erdirebileceklerine dair beklentilerin artmasına yol açtı.

Goldman Sachs, ABD'nin bu yıl resesyona girmesi için sadece %35'lik bir şans veriyor, ancak bölgesel bankacılık kargaşası veya farklı bir şok (örn. borç limiti) ekonomiyi resesyona iterse bunun değişebileceğini kabul ediyor.

İlgili Haberler