Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadelilerde Nvidia iyimserliği

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadelilerde Nvidia iyimserliği

Nvidia'nın kazançlarının yarattığı iyimserlik vadeli işlemleri yükseltiyor.

A+A-

New York borsasında vadeli işlemlerde teknoloji şirketi Nvidia'nın açıklanan gelir tablolarının iyimserliği belirleyici oluyor. Nvidia'nın merakla beklenen kazanç raporuna ilişkin iyimserlik mega büyüme hisselerini güçlü tutarken, uzun vadeli devlet tahvillerinin getirilerindeki gevşeme de endeksler üzerinde bir miktar destek sağladı.

Dow e-minis 66 puan ya da %0,19, S&P 500 e-minis 17,25 puan ya da %0,39 ve Nasdaq 100 e-minis 79 puan ya da %0,53 artış gösterdi.

Uzun vadeli faiz oranlarına ilişkin endişeler ve Hazine getirilerindeki artış nedeniyle önceki hafta yaşanan sert kayıpların ardından ABD hisse senetleri, çip tasarımcısının Çarşamba günü açıklayacağı ikinci çeyrek kazançları öncesinde Nvidia ve diğer teknoloji hisselerindeki yükselişin etkisiyle Pazartesi günü bir miktar toparlanmıştı.

Nvidia hisseleri, bir önceki seansta yaklaşık %9 değer kazandıktan ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 480,88$'ın yaklaşık %2 altında kapandıktan sonra bugün piyasa öncesi işlemlerde %1,7 yükseldi.

Diğer büyük teknoloji ve büyüme hisseleri de yükseldi ve Tesla, Pazartesi günü Mart ayından bu yana en büyük bir günlük yüzde kazancını kaydederek %3,4 yükseldi.

Yatırımcılar, Nvidia'nın bilanço sonuçlarının, yapay zeka çılgınlığının ortasında teknoloji hisselerinde hızlı bir ralliyi körükleyen geçen çeyrekteki raporun ardından artan piyasa beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağını görmek isteyorlar.

Bu arada, 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi 15 yılın en yüksek seviyesi olan %4,35'ten gerileyerek hisse senetleri üzerindeki baskının bir miktar hafiflemesine yardımcı oldu.

Tahvillerdeki son satışlar, ABD ekonomisinin güçlü olduğuna dair kanıtların Federal Rezerv'in yakın zamanda para politikasını gevşeteceğine dair umutları azaltmasından kaynaklandı.

Perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole'daki merkez bankacıları toplantısı, ABD faiz oranlarının yönü hakkında daha fazla ipucu bulabilmek için yatırımcılar tarafından yakından izlenecek. Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantıda yapacağı konuşma Cuma günü yakından takip edilecek.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların gelecek ay faiz artırımlarına ara verileceğine dair bahisleri %86,5 seviyesindeyken, Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı olasılığı bir hafta önceki %35,8 seviyesinden yaklaşık %39'a yükseldi.

 

İlgili Haberler