New York borsasฤฑnda sert bir dรผลรผล, yani balonun patlamasฤฑ ihtimali var mฤฑ? Uzmanlara gรถre, bu ihtimal ลimdilik oldukรงa dรผลรผk. State Street Associates ve Harvard รniversitesi’nden gelen yeni bir araลtฤฑrmaya gรถre, รถnรผmรผzdeki iki yฤฑl iรงinde ABD borsalarฤฑnda %40’lฤฑk bir dรผลรผล yaลanma olasฤฑlฤฑฤฤฑ son beล yฤฑllฤฑk ortalama tahminlerin altฤฑnda.
Araลtฤฑrmacฤฑlar, son iki yฤฑllฤฑk performansa dayalฤฑ olarak รงรถkรผล riskini deฤerlendirdiklerinde ลu durum ortaya รงฤฑkฤฑyor: Son iki yฤฑlda %48,9’luk bir getiri elde eden S&P 500 endeksi iรงin bu risk ลu anda ortalamanฤฑn altฤฑnda.
Ancak analistler, ABD piyasasฤฑnฤฑn aลฤฑrฤฑ deฤerlenmiล olduฤunu ve bir dรผzeltmenin kaรงฤฑnฤฑlmaz olduฤunu da belirtiyor. Piyasanฤฑn aลฤฑrฤฑ deฤerlenmeyi, bir รงรถkรผล yerine uzun vadeli vasat bir performans dรถnemi gibi yollarla da giderebileceฤine dikkat รงekiliyor.
Teknoloji Sektรถrรผnde de รรถkรผล Riski Dรผลรผk
Son zamanlarda yรผksek getiri saฤlayan ve balon tahminlerinin odak noktasฤฑ olan teknoloji sektรถrรผnde de รงรถkรผล riski ortalamanฤฑn altฤฑnda.
Balon Var mฤฑ?
Bazฤฑ analistler, sermaye aฤฤฑrlฤฑklฤฑ S&P 500 ile eลit aฤฤฑrlฤฑklฤฑ versiyon arasฤฑndaki bรผyรผk getiri farkฤฑna iลaret ederek piyasada balon olduฤunu savunuyor. Ancak 1970’ten bu yana veriler incelendiฤinde, bu durumun her zaman bir รงรถkรผลle sonuรงlanmadฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor.
Uzmanlar, yine de piyasanฤฑn aลฤฑrฤฑ deฤerlenmiล olmasฤฑ ve bir dรผzeltmenin kaรงฤฑnฤฑlmaz olmasฤฑ gรถz รถnรผne alฤฑndฤฑฤฤฑnda, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn dikkatli olmasฤฑ ve portfรถylerini รงeลitlendirmesi รถnerisinde bulunuyor.







