Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta beklentiler

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta beklentiler

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta haftanın ilk işlem gününde beklentiler ne yönde

A+A-

ABD’de istihdam verileri ekonomideki büyümeyi desteklerken enflasyon tarafında dengeli kalması faizleri aşağı çekti. 3Ç finansallarına gelecek olursak Cuma günü itibariyle S&P500’de kar açıklayan şirketlerin %81’i beklentileri aştı ve bu oran son 5 ve 10 yıllık ortalamaların üzerinde. Yeni haftaya başlarken ABD faizlerinde sınırlı yükseliş var. Cuma günü ortalama %1 yükselişle kapatan ABD endekslerinde bu sabah vadeli kontratlar yatay seyrediyor.

ABD Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 Ryanair Holdings PLC ADR (NASDAQ:RYAAY) – Yolcu sayısına göre Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Ryanair, 1Ç24’te rekor kâr öngördü. Şirket, Mart ayı sonuna kadar olan dönemde 1,85 ila 2,05 milyar € arasında kâr öngörüyor. Bu da pandemi öncesindeki (birinci çeyrek 2018) 1,45 milyar €’nun oldukça üzerinde. Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, bu dönemde trafiğin %11 artışla 105 milyon yolcuya ulaştığı ve ücretlerin geçen yıla göre %24 daha yüksek olduğu belirtildi. Ryanair, Şubat ayında 200 milyon € ve Eylül ayında 200 milyon € olmak üzere toplam 400 milyon € temettü açıkladı.

 Boeing Co (NYSE:BA) – Boeing, siber güvenlik ihlaliyle karşı karşıya olduğunu doğruladı. Şirket, çoğunluğu Ruslardan oluşan fidye yazılımı grubu LockBit'in önemli bir siber güvenlik ihlali gerçekleştirdiğini doğruladı. Grup, belirli bir zaman dilimi içinde iletişime geçilmediği takdirde Boeing'in verilerini yayınlayacağını duyurdu. LockBit, Amerikan ve Avrupalı kuruluşlara yönelik organize siber saldırılar gerçekleştiren bir grup. İhlale rağmen Boeing, uçuş güvenliğinin tehlikeye atılmadığına dair güvence verdi. Şirket, benzer bir durumu geçtiğimiz yıl yan kuruluşu olan Jeppesen’de de yaşamıştı. Boeing, Ekim sonunda yayımladığı mevcut pazar görünümü (CMO) raporunda, artan küresel yolcu talebi nedeniyle 2042 yılına kadar 42.000 yeni uçağa ve 2,27 milyon havacılık personeline ihtiyaç duyulacağını öngördü. Bu artış özellikle Asya-Pasifik Bölgesi ve Çin'de belirgin.

 Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) – Tesla, sendika baskısı nedeniyle Almanya'daki fabrikasında 11.000 işçiye Kasım ayından itibaren geçerli olmak üzere %4'lük ücret zammı yaptığını duyurdu. Elektrikli araç üreticisinin, Almanya'daki diğer otomobil üreticilerinin aksine, ücretleri düzenleyen bir toplu iş sözleşmesi bulunmuyor.

 Berkshire Hathaway (NYSE:BRKAa) – Berkshire Hathaway, hafta sonu bilançosunu açıkladı. Şirket, portföyünde artırdığı sigorta, demiryolları ve kamu hizmetleri gibi sektörlerin de etkisiyle 10,76 milyar $ işletme kârı bildirdi. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre 7,65 milyar $’dan %40,6 yükselişe işaret ediyor. Yatırım gelirinde ise yıllık bazda %11,7 düşüş görüldü. Bunun büyük bir kısmı Apple’daki düşüşten kaynaklandı. Ek olarak Berkshire, kısa vadeli hazine bonolarına yönelimini artırdı. Şirket, geçen yılın sonunda 93 milyar $ olan bono yatırımlarını 126,4 milyar $’a yükseltti. Şirketin, nakit varlıkları ise 157,2 milyar $ ile yeni bir rekor kırdı. 

Yatırım Finansman Yurtdışı Piyasalar Bülteni'nden alınmıştır

 

İlgili Haberler