Draghi: Güçlü euro, gevşemeyi tetikleyebilir

Draghi: Güçlü euro, gevşemeyi tetikleyebilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, euronun daha da güçlenmesinin, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonda düşüşü engellemek için ek parasal gevşemeye gitmesini tetikleyeceği uyarısında bulundu

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, güçlü euro konusundaki uyarılarına cumartesi günü de devam etti. Draghi, euronun daha da güçlenmesinin, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonda düşüşü engellemek için ek parasal gevşemeye gitmesini tetikleyeceği uyarısında bulundu.

Draghi, "Kurda bir güçlenme daha fazla parasal teşviği gerektirir. Bu, bizim fiyat istikrarımız için önemli bir boyut" diye konuştu. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Coeure de Cuma günü yaptığı açıklamada, euro ne kadar güçlü olursa o kadar parasal genişlemeye ihtiyaç olacıağını vurgulamıştı. Draghi konuşmasında tüketici fiyatlarında geniş tabanlı bir düşüşün kanıtlarını görmediğini, insanların fiyatların daha da düşeceği umudu ile harcamalarını ertelediklerini işaretlerinin olmadığını da savundu.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.