Draghi:  Yunanistan bölgeden çıkamaz

Draghi: Yunanistan bölgeden çıkamaz

ECB Başkanı Mario Draghi Yunanistan'ın euro bölgesi dışına çıkmaya zorlanacağı yönündeki spekülasyonlara karşı çıktı.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Yunanistan'ın euro bölgesi dışına çıkmaya zorlanacağı yönündeki spekülasyonlara karşı çıktı ve euro bölgesi para biriminde geri dönüş olmadığı yönündeki görüşünü yineledi. 

Cumartesi günü IMF toplantısı sırasında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Draghi 2012 yılının Ağustos ayında yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu ve o zaman söylediği ginbi şimdi de euronun geri dönüşü olmadığına inandığını belirtti. 

Draghi sözlerini şöyle sürdürdü "Lirete, drahmiye, ya da diğer bir para birimine dönüş olmayacak. Euroya karşı bahse girmenin euroda açık pozisyon taşımanın bir anlamı yok. Hepimiz Yunanistan'ın başarılı olmasını istiyoruz. Anahtar Yunan hükümetinin elinde." dedi. 

Ekonomik görünüm hakkında da konuşan Draghi, Euro bölgesi ekonomisinin son yılların en güçlü durumunda olduğunu ve düşük petrol fiyaytları ile ECB'nin canlandırma önlemlerinin ikiz etkisinin bölgelerde hissedildiğini söyledi ve görülmekte olan topparlanmanın temellerinin geçmişte olduğunda daha geniş ve daha güçlü olduğunu söyledi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.