Dรผnya Bankasฤฑ, kรผresel gฤฑda krizine mรผdahale iรงin planlanan eylemleri aรงฤฑkladฤฑ.
Dรผnya Bankasฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, gelecek 15 ay iรงinde gฤฑda gรผvensizliฤini gidermek iรงin 30 milyar dolarlฤฑk kaynak ayrฤฑlacaฤฤฑ bildirildi.
Tarฤฑm, beslenme, sosyal koruma, su ve sulama gibi alanlardaki mevcut ve yeni projelerle devam eden gฤฑda gรผvenliฤi krizine mรผdahale edileceฤi belirtilen aรงฤฑklamada, sรถz konusu finansmanฤฑn gฤฑda ve gรผbre รผretimini teลvik etme, gฤฑda sistemlerini geliลtirme, ticareti kolaylaลtฤฑrma ve kฤฑrฤฑlgan hanehalklarฤฑ ile รผreticileri destekleme รงabalarฤฑnฤฑ da iรงereceฤi kaydedildi.
Aรงฤฑklamada, bankanฤฑn gฤฑda gรผvenliฤi krizine yanฤฑt vermek iรงin 12 milyar dolarlฤฑk yeni projelerin hazฤฑrlanmasฤฑ konusunda รผlkelerle birlikte รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ aktarฤฑldฤฑ.
Bankanฤฑn gฤฑda ve beslenme gรผvenliฤiyle ilgili mevcut projeler iรงin de 18,7 milyar dolarlฤฑk kaynaฤฤฑ olduฤuna iลaret edilen aรงฤฑklamada, bankanฤฑn tรผm finansman araรงlarฤฑndan yararlanacaฤฤฑ ve bunlarฤฑn analitik รงalฤฑลmalarla tamamlanacaฤฤฑ ifade edildi.
Aรงฤฑklamada, Dรผnya Bankasฤฑ Grubu’nun gฤฑda krizine yรถnelik kรผresel yanฤฑtฤฑnฤฑn dรถrt รถnceliฤi olduฤu belirtilerek, bunlarฤฑn รผretimi ve รผreticileri destekleme, ticareti kolaylaลtฤฑrma, kฤฑrฤฑlgan hanehalklarฤฑnฤฑ destekleme ve sรผrdรผrรผlebilir gฤฑda ile beslenme gรผvenliฤine yatฤฑrฤฑm yapma olduฤu vurgulandฤฑ.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Dรผnya Bankasฤฑ Baลkanฤฑ David Malpass, gฤฑda fiyatlarฤฑndaki artฤฑลlarฤฑn en yoksul ve kฤฑrฤฑlgan kesim รผzerinde yฤฑkฤฑcฤฑ etkiler yarattฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Malpass, “Piyasalarฤฑ bilgilendirmek ve istikrara kavuลturmak iรงin รผlkelerin Rusya’nฤฑn Ukrayna’yฤฑ iลgaline yanฤฑt olarak gelecekteki รผretim artฤฑลlarฤฑna iliลkin net aรงฤฑklamalar yapmalarฤฑ kritik รถnem taลฤฑyor.” ifadesini kullandฤฑ.
Dรผnya Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Malpass, รผlkelerin enerji ve gรผbre arzฤฑnฤฑ artฤฑrmak, รงiftรงilerin ekim ve mahsul verimini artฤฑrmalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olmak ve ihracat ile ithalatฤฑ engelleyen, gฤฑdalarฤฑ biyoyakฤฑta yรถnlendiren veya gereksiz depolamayฤฑ teลvik eden politikalarฤฑ kaldฤฑrmak iรงin ortak รงaba gรถstermesi gerektiฤini vurguladฤฑ.







