Dรผnya Bankasฤฑ, Tรผrkiyeโdeki uygun mikro ve kรผรงรผk ลirketler iลletmeler iรงin finansman saฤladฤฑ. Hazฤฑrlanan yeni proje, COVID-19 pandemisinin saฤlฤฑkla ilgili ve ekonomik ลoklarฤฑndan etkilenen uygun mikro ve kรผรงรผk iลletmelerin kapanmalarฤฑnฤฑn รถnlenmesine ve kriz sฤฑrasฤฑnda bu iลletmelerin istihdamlarฤฑnฤฑ korumalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olacak. Kรผรงรผk ve Orta รlรงekli ฤฐลletmeleri Geliลtirme ve Destekleme ฤฐdaresi Baลkanlฤฑฤฤฑ (KOSGEB) tarafฤฑndan uygulanan 300 milyon ABD dolarฤฑ tutarฤฑndaki Tรผrkiyeโdeki Mikro ve Kรผรงรผk ฤฐลletmeler iรงin Hฤฑzlฤฑ Destek Projesi, imalat ลirketleri ile รผretim, bilimsel araลtฤฑrma ve geliลtirme ve bilgisayar programlama รผzerinde odaklanan diฤer yenilikรงi genรง ลirketler iรงin geri รถdenebilir destek finansmanฤฑ saฤlayarak iลletmelere ve รงalฤฑลanlarฤฑna yardฤฑmcฤฑ olacak.
Proje, COVID-19 pandemisinden olumsuz etkilenen ancak finansal aรงฤฑdan sรผrdรผrรผlebilir durumda bulunan ve geรงici likidite ihtiyaรงlarฤฑnฤฑ karลฤฑlamak iรงin finansmana eriลebilmeleri halinde krizden ayakta kalarak รงฤฑkmalarฤฑ muhtemel yenilikรงi genรง ลirketler dahil olmak รผzere uygun KOBฤฐโlere performansa dayalฤฑ geri รถdenebilir destek ลeklinde finansman saฤlayacak.
Dรผnya Bankasฤฑ Tรผrkiye รlke Direktรถrรผ Auguste Kouame proje ile ilgili olarak ลunlarฤฑ sรถyledi: โDรผnya Bankasฤฑ Grubuโnun, COVID-19 pandemisinin ekonomiler, ลirketler ve รงalฤฑลanlar รผzerindeki etkilerini hafifletme konusunda birlikte รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ รผlkeleri desteklemek iรงin izlediฤi yaklaลฤฑm, รผlkeler COVID-19 salgฤฑnฤฑnฤฑn acil etkilerine cevap verirken ve dayanฤฑklฤฑ bir toparlanma sรผrecinin temellerini atarken gelecekte iลletmelerin sรผrdรผrรผlebilir bir ลekilde bรผyรผmesine ve istihdam yaratmaya yรถnelik koลullarฤฑn korunmasฤฑnฤฑ iรงermektedir. Dรผnya Bankasฤฑ, bu รงerรงeve ile tutarlฤฑ bir ลekilde, Tรผrkiyeโdeki sรผrdรผrรผlebilir iลletmelerin desteklenmesine ve kฤฑrฤฑlgan durumdaki istihdamฤฑn korunmasฤฑna katkฤฑda bulunmaktan memnuniyet duymaktadฤฑr.โ
COVID-19 pandemisi รผlkedeki ลirketler iรงin yakฤฑn geรงmiลte gรถrรผlmemiล bir รถlรงekte hem arz hem de talep ลoklarฤฑ yaratmฤฑลtฤฑr. รzellikle kriz patlak vermeden รถnce de zaten kredi kฤฑsฤฑtlarฤฑ yaลayan mikro ve kรผรงรผk iลletmeler olmak รผzere ลirketler iรงin finansmana eriลim durumu kรถtรผleลmiลtir. Yeterli dรผzeyde ve zamanฤฑnda destek saฤlanmadฤฑฤฤฑnda, รงok sayฤฑda yoksul ve kฤฑrฤฑlgan hanehalklarฤฑnฤฑn geรงimlerinin baฤlฤฑ olduฤu bu iลletmeler kalฤฑcฤฑ olarak kapanma riski ile karลฤฑ karลฤฑya kalacak ve istihdamฤฑ tehdit ederek hฤฑzlฤฑ bir ekonomik toparlanma beklentisini tehlikeye atacaktฤฑr.
Dรผnya Bankasฤฑ Baล Ekonomisti ve Proje Gรถrev Ekibi Ortak Lideri Stefka Slavova proje ile ilgili ลu aรงฤฑklamayฤฑ yaptฤฑ: โProje kapsamฤฑnda saฤlanan Dรผnya Bankasฤฑ finansmanฤฑ Tรผrkiyeโde yoksul ve yoksulluk sฤฑnฤฑrฤฑndaki hanehalklarฤฑ iรงin ana istihdam kaynaฤฤฑnฤฑ oluลturan ve imalat sektรถrรผndeki istihdamฤฑn yรผzde 40โtan fazlasฤฑnฤฑ saฤlayan Mikro ve Kรผรงรผk ฤฐลletmelere gidecektir.โ
Dรผnya Bankasฤฑ Kฤฑdemli Ekonomisti ve Proje Gรถrev Ekibi Ortak Lideri P. Facundo Cuevas ise proje ile ilgili olarak โBu Mikro ve Kรผรงรผk ฤฐลletmeler COVID-19โun sebep olduฤu devam etmekte olan saฤlฤฑk ve ekonomi krizinden รถzellikle olumsuz etkilenmiลtir ve bu kriz karลฤฑsฤฑnda ayakta kalabilmek iรงin desteฤe ihtiyaรง duymaktadฤฑrlarโ dedi.





