Dünya devi uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Dünya devi uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdi

Vergi ve danışmanlık şirketi PwC, ABD’deki 40 bin çalışanının tam zamanlı olarak uzaktan çalışmaya devam etmesine izin vereceğini duyurdu, şirket böylece uzaktan çalışmayı kalıcı hale getiren büyük şirketlerden bir tanesi oldu.

A+A-

PwC, Reuters’e verdiği demeçte uzaktan çalışma sisteminin tam zamanlı olarak devam edeceğini ve uzaktan çalışma sistemine geçen en büyük işverenlerden biri haline geleceğini açıkladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre PwC İnsan Kaynakları Yardımcısı Yolanda Seals-Coffield şirketin sektörde tam zamanlı uzaktan çalışma sistemine geçen ilk büyük işveren olduğunu belirtti.

PwC’nin insan kaynakları ve mali operasyonlar gibi bazı birimlerinin önceden de tam zamanlı evden çalışma hakkı bulunuyordu.

Coffield uzaktan çalışmayı tercih eden çalışanların kritik toplantılar, müşteri ziyaretleri gibi görüşmeler için ayda maksimum 3 kez ofise geleceğini bildirdi ve “pandemi döneminde çok şey öğrendik, çalışma alanında esnekliğin de bir sonraki ‘doğal adım’ olduğunu düşünüyoruz. Eğer müşteri hizmetlerinde çalışıyorsanız ve uzaktan çalışmak istiyorsanız bunu yapabileceksiniz” ifadesini kullandı.

PwC’nin ABD’de toplam 55 bin çalışanı buluyor ve bu kararla çoğunluğu dilerse tam zamanlı olarak evden çalışabilecek.

ABD’de birçok beyaz yakalı çalışan, pandeminin başladığı Mart 2020’den beri uzaktan çalışma yöntemine geçti, delta varyantı gibi gelişmeler ve artan vakalar nedeniyle birçok şirket ofise dönüşleri erteledi.