Dünya Sağlık Örgütü: Acil durum söz konusu değil

Dünya Sağlık Örgütü: Acil durum söz konusu değil

Dünya Sağlık Örgütü Çin dışındaki koronavirüs vakalarının sınırlı olması nedeniyle henüz uluslararası acil durum ilan edilmesine  gerek olmadığını açıkladı.

A+A-

Dün Çin'de ortaya çıkan virüs salgınını değerlendirmek üzere  toplanan Dünya Sağlık Örgütü heyeti, salgının Çin için acil durum  teşkil ettiğini ifade etse de, Çin dışındaki vakaların sınırlı sayıda  olması nedeniyle henüz uluslararası bir acil durum ilan edilmesine  gerek olmadığını açıkladı.

Virüse şu  ana kadar Çin dışında 13 ülkede rastlandı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü Genel müdürü Tedros Adhanom, "Uluslarası acil durum  noktasına gelinebilir" diyerek, ülkelerin koordinasyon içerisinde  çalışması gerektiğini söyledi.

Bu arada Çin'de doğrulanmış koronavirüs vakası sayısı 830'a, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 25'e yükseldi. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, yeni tespit edilen koronavirüsten  etkilenmiş hasta saşyısının 23 Ocak itibariyle 830'a ulaştığını teyit  etti. Sayı 21 Ocak'ta 400, 22 Ocak'ta 571 olarak duyurulmuştu. Komisyon, koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısının da 25 olduğunu açıkladı. 22 Ocak itibariyle bu sayı 17 olarak ifade edilmişti.

Japonya Sağlık ve Çalışma Bakanlığı da, ikinci koronavirüs vakasının  görüldüğünü doğruladı. Bakanlık açıklamasında Ülke'ye 19 Ocak'ta gelen bir kişide koronavirüs tespit edildiğini ve bu kişinin 22 Ocak'tan bu yana hastanede olduğunu  ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.