Dünyaca ünlü ekonomi profesöründen Erdoğan paylaşımı

Dünyaca ünlü ekonomi profesöründen Erdoğan paylaşımı

Hanke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yeni bir paylaşımda daha bulundu.

A+A-

borsatek.com - Dünyaca ünlü ekonomi profesörü Steve Hanke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yeni bir paylaşımda daha bulundu.

Hanke resimli paylaşımında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve geldiği 10 Ağustos 2014'ten bu yana Türk lirası ABD doları karşısında %89 değer kaybetti. RTE ve onun çılgın faiz oranı fikirleri lirayı delik deşik etti," dedi

AKP iktidarına yakın medya organları  tarafından "azılı Türkiye düşmanı" olarak hakkında haberler yapılan Hanke'nin geçmişteki bazı paylaşımları iktidara yakın isimlerin tepkisini çekmişti. 

Johns Hopkins Üniversitesi'nde Kıdemli Ekonomi Profesörü Hanke 2022 yılında yaptığı bir paylaşımda Türkiye'de gerçek enflasyonun TÜİK'in açıkladığı rakamın iki katı olduğunu söylemişti. 2021'deki bir paylaşımında  ise Erdoğan'ın "enflasyonu yüzde 4'e düşüreceğim" açıklamasından sonra, "Erdoğan rüya görüyor, ben yüzde 137,76 olarak ölçüyorum" demişti

Steve Hanke kimdir?

Steve Hanke, tam adıyla Steve H. Hanke, Amerikalı bir ekonomist, profesör ve ekonomi politikaları danışmanıdır. Özellikle para politikası, enflasyon, döviz kurları ve uluslararası ekonomi alanlarında uzmanlaşmıştır. Hanke, aynı zamanda Johns Hopkins Üniversitesi'nde Kıdemli Ekonomi Profesörü ve Kripto Ekonomi ve Para Politikası Enstitüsü'nün (Cato Institute) direktörüdür.

Hanke, dünya çapında hükümetler ve merkez bankaları için danışmanlık yapmıştır ve özellikle hiperenflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalarıyla tanınmaktadır. Örneğin, 1990'ların başında Arjantin'in hiperenflasyon sorununu çözmeye yardımcı olmak için çalışmış ve bu süreçte ülkenin para kurulu sistemini kurmuştur.

Hanke'nin akademik ve profesyonel katkıları, uluslararası ekonomi ve para politikası alanlarında önemli etkiler yaratmıştır. Ayrıca düşünce kuruluşları, politika analistleri ve medya organları tarafından düzenli olarak görüş ve analizleri için başvurulan bir isimdir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler