Dünyada günün kaybedeni dolar

Dünyada günün kaybedeni dolar

ABD'de doludizgin büyüyen ekonominin istihdamı artırması Borsa İstanbul'da olduğu gibi Amerika ve Avrupa piyasalarını da ateşledi. Fakat hisselerin hareketi bir kibrit çöpünün yanması gibi oldu ve başlangıçtaki alev hızla söndü.

A+A-

Mart'ta tarım dışı istihdam 192 bin kişi arttı. İşsizlik verisi yüzde 6.7'de kaldı. Bu veriyle S&P önce rekor seviye olan 1897.28'i gördü. Ama daha sonra inişe geçti.

Dolar neden düştü?
Bu hafta uluslararası piyasalarda euro ve yenin bileklerini defalarca büken dolar ise bugün irtifa kaybetti. San Diego'daki yatırım şirketi LPL Financial'ın uzmanı Anthony Valeri'ye göre bugünkü istihdam verisi parasal genişlemeyi azaltma politikasının devam edeceğini gösterdi. Bu da doları vurdu. Dolar euro karşısında yüzde 0.28 değer yitirip 1.3679'a indi. Yen karşısında ise yüzde 0.21 değer yitirip 103.69'u gördü.

Petrol neden yükseldi?
Libya'da çatışmalar sonrasında petrol limanlarının yeniden çalışmaya başlamasına yönelik görüşmelerde kısa vadede bir çözümün bulunamayacağı endişesi ile Brent petrolünün varili 106.82 dolara çıktı.

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.