Dünyada günün yıldızı Dolar kaybedeni Yen-Euro

Dünyada günün yıldızı Dolar kaybedeni Yen-Euro

ABD ekonomisinin kış uykusundan uyandığını gösteren veriler piyasaları Çarşamba günü ateşledi. S&P 500 rekora yakın seviyelerde seyrediyor...

A+A-

Mart ayında özel sektör istihdamı ABD'de 191 bin kişi büyüdü. Daha önemlisi, bir önceki ayın istihdam rakamının revize edilerek 139 binden 178 bine yükseltilmesiydi. Üretilmiş mal talebinin Şubat'ta yüzde 1.6 arttığı (Eylül'den bu yana en yükssek artış) haberi bunların üzerine eklenince piyasalarda iyimserlik rüzgarları esti.

ABD ekonomisinin gücüne güç katan bu veriler, kurları da etkiledi. Güvenli liman Japon Yeni, ABD doları karşısında son 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Euro'da gevşeme beklentisi

Euro da dolar karşısında geriledi. Euro'nun düşüşünde, AB Merkez Bankası'nın yarın yapacağı toplantı öncesinde para politikasının gevşeyeceği beklentisi etkili oldu. AB enflasyonun bu ay yüzde 0.5'e inmesi, AB Merkez Bankası'nın beklenen gevşeme adımını yakında atacağı beklentisini güçlendirmişti.

Altın ise geçtiğimiz günlerdeki kayıplarının ardından bugün yüzde 1 yükseldi. Brent cinsi petrol yüzde 1.2 gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine indi: 104.36 dolar.

Dünyanın geri kalanında da havalar iyiydi. MSCI Küresel Hisse Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Avrupa genelini yansıtan FTSEurofirst 300 endeksi de yüzde 0.3 arttı. Avrupa bosalarında yükselişin bugünkü lokomotifleri Nestle ve Deutsche Post'tu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.