ECB, Avrupa'da deflasyon riskine karşı önlem alıyor

ECB, Avrupa'da deflasyon riskine karşı önlem alıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ECB'nin olası deflasyon ve bunu tetikleyecek güçlü euro'ya karşı önlemlerinin hazır olduğunu söyledi

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nin deflasyona girmesine karşı Banka'nın ek tedbirler hazırlamakta  olduğunu söyledi. 

Draghi ayrıca, euronun güçlenmesinin enflasyonu düşürücü  etkisi konusunda politika yapıcılar arasında büyüyen endişeyi de  güçlü şekilde dile getirdi ve euronun değerlenmesinin ECB'yi ortak para birimini zayıflatmak için dizayn edilmiş tedbirler  uygulamaya yönlendirebileceğini vurguladı.  Euro Bölgesi'nde deflasyon riskinin oldukça sınırlı olduğunu  belirten Draghi, ancak enflasyon düşük kalmaya devam ettikçe bu  riskin gerçekleşmesi olasılığının yükseldiğini ifade etti.

Viyana'da konuşan Draghi, "Bu nedenle ECB ek standart dışı  pana politikas tedbirleri hazırlıyor ve ihtiyaç olduğunda daha fazla kararlı adım atmak için hazır bekliyor" dedi. 

Fransa: Euro biraz aşırı değerli

Fransa Başbakanı Jean-Macr Ayrault, Les Echos gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu doğru, euro biraz aşırı değerli. Ancak bu  bizi rekabetgücümüzü geri kazanmak için çaba göstermekten  alıkoymamalı" diye konuştu. Ayrault, Euro Bölgesi'nde rekabetgücünün kısmen kur ile ilişkili  olduğunu, güçlü euronun bazı işletmelere zarar verirken, bazı  işletmelerinde bundan fayda sağlayacağını vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.