Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn Eylรผl toplantฤฑsฤฑ yaklaลฤฑrken, piyasa aktรถrleri varlฤฑk alฤฑmlarฤฑna yรถnelik karara odaklandฤฑ.
CNBCโye deฤerlendirmelerde bulunan dรถrt analiste gรถre, Avrupa Merkez Bankasฤฑ (AMB) Aralฤฑk ayฤฑnda, Euro Bรถlgesiโndeki ekonomik iyileลmeden dolayฤฑ, Kovid nedeniyle uygulamaya koyulan teลviklerde azaltmaya gideceฤini duyuracak.
Bloomberg HT’nin haberine gรถre ABDโde Fed, hali hazฤฑrda yฤฑl sonuna kadar teลviklerde muhtemelen azaltmaya gideceฤinin iลaretini vermiลti. Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell geรงen hafta yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, ABD ekonomisinin, pandemi ortamฤฑndaki uygulamalarda olduฤu gibi รงok fazla politika desteฤine ihtiyaรง duyacak noktada olmadฤฑฤฤฑnฤฑ, ancak varlฤฑk alฤฑmlarฤฑnฤฑn ne hฤฑzda azaltฤฑlacaฤฤฑ konusunda henรผz bir karar alฤฑnmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylemiลti.
Piyasa, Euro Bรถlgesiโnden de benzer bir duyurunun yakฤฑn bir zamanda geleceฤini รถngรถrรผyor.
AXA Investment Managers Grup Baลekonomisti Gilles Moรซc, yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirmede, โTahminim Aralฤฑk ayฤฑnda bu duyuruyu yapacaklarฤฑ ลeklinde โdedi.
AMB 9 Eylรผlโde toplanacak, ancak analistler merkez bankasฤฑnฤฑn Kovid dolayฤฑsฤฑyla aldฤฑฤฤฑ tedbirlere iliลkin ne yapacaฤฤฑ hakkฤฑndaki duyuru iรงin birkaรง ay daha bekleyeceฤini dรผลรผnรผyor.
Moรซc, AMB yรถnetim konseyinin karar almadan รถnce kendilerine biraz zaman tanฤฑmak ve yeni tahminlere sahip olmak istediฤini dรผลรผndรผฤรผnรผ belirtti.







