Ecyap da borsadan çıkıyor

Ecyap da borsadan çıkıyor

Eczacıbaşı Yatırım Holding, Eczacıbaşı Yapı'nın Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve BİST kotundan çıkartılması yönünde gerekli işlemlere başlanılması talep etti.

A+A-

Eczacıbaşı Yatırım Holding, Eczacıbaşı Yapı'nın Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve BİST kotundan çıkartılması yönünde gerekli işlemlere başlanılması talep etti. Eczacıbaşı Yatırım'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Kuruluşumuz, 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle, ("ECYAP") Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Ve Tic.A.Ş. nin çıkartılmış 112.830.900,-TL tutarındaki nominal sermayesinin 11.247.053,81 TL kısmına (%9,9681), Eczacıbaşı Holding A.Ş. ("Holding") 91.813.941,79 TL kısmına (%81,3730) ve İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama Tic. A.Ş. ("Intema") 6.187.500,00 TL kısmına (%5,4839) sahip olup, birlikte hareket eden ortaklar olarak Holding ve İntema ile beraber toplamda "ECYAP"ın sermayesinin 109.248.495,60 TL kısmına ve dolayısıyla toplam sermaye ve oy haklarının %96,82'sine sahip bulunmaktadır.

Böylelikle de Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yayımladığı Seri II 27.1 No.'lu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği ("Tebliğ") kapsamında Kuruluşumuz, Holding ve Intema ile birlikte, ECYAP'ın hakim ortakları konumuna geçmiştir.
Birlikte hareket eden hakim ortaklardan biri olarak, "Holding" tarafından 14 Temmuz 2014 tarihinde, Borsa İstanbul A.Ş.'de (BİST) dolaşımda olan ECYAP paylarından 1 lot (1,00 TL nominal değerli) ek pay satın alınarak, Tebliğ'in geçici 1. maddesi uyarınca ECYAP'ın diğer ortaklarını ortaklıktan çıkarma ve "Tebliğ" kapsamında işlem yapma hakkı kazanmış bulunmaktayız.
Sermaye Piyasası Kanunu'nun 27'inci maddesi ve "Tebliğ" ilgili hükümleri uyarınca "ECYAP"ın hakim ortaklar haricindeki diğer ortaklarının ortaklıktan çıkartılması için esas alınacak bedel, "Tebliğ" in 7/ 3-a-1 hükmü uyarınca, "Holding" tarafından ek pay alındığının açıkladığı bugünden (14 Temmuz 2014) önceki otuz gün içinde "BİST"de oluşan ağırlıklı ortama fiyatların aritmetik ortalaması olarak 1,00 TL nominal değerli pay için 4,6140 TL olarak hesaplanmıştır. Hakim ortaklar olarak diğer ortakları ortaklıktan çıkarma hakkımızı kullanma isteğimiz, bugün itibariyle almış bulunduğumuz yönetim kurulu kararına istinaden, "ECYAP"a bir yazı ile bildirilerek, "Tebliğ" hükümleri kapsamında diğer ortakların ortaklıktan çıkartılması, çıkartılan ortakların payları kadar payın ekteki tabloda yer alan tutarlarda hakim ortaklar olarak tarafımıza verilmesi, "ECYAP"ın Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından ve BİST kotundan çıkartılması yönünde gerekli işlemlere başlanılması talep edilmiştir. SPK'ndan gerekli onayın alınmasını takiben diğer ortaklara düşen pay bedellerinin ödenmesi amacıyla, kuruluşumuz hissesine düşen payların bedeli olarak 1.701.670,15 TL ECYAP Ortaklık hesabına yatırılacak olup, bugün itibariyle bu tutardaki bir teminat mektubu ECYAP'a verilmiştir. Hakim ortaklar olarak adımıza ortaklıktan çıkarma sürecinin takip edilmesi ve işlemlerin yerine getirilmesi için Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. atanmıştır. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.