Maliye Bakanฤฑ Naci Aฤbal, 2015 yฤฑlฤฑ Ekim ayฤฑnda 7.2 milyar TL fazla veren bรผtรงenin, 2016 yฤฑlฤฑ Ekim ayฤฑnda 104 milyon TL aรงฤฑk verdiฤini, bรผtรงe gerรงekleลmelerinin yฤฑl sonu tahminleri ile uyumlu seyrettiฤini sรถyledi.
Bakanlฤฑk verilerine ve Aฤbal’ฤฑn yaptฤฑฤฤฑ yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamaya gรถre, 2015 yฤฑlฤฑ Ekim ayฤฑnda 9.9 milyar TL FDF veren bรผtรงe 2016 yฤฑlฤฑ Ekim ayฤฑnda 2.8 milyar TL FDF verdi.
Aฤbal, “Ocak-Ekim 2016 dรถneminde bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ 12.1 milyar TL, FDF ise 32.4 milyar TL olmuลtur. Yฤฑlฤฑn ilk 10 ayฤฑndaki bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ yฤฑl sonu iรงin รถngรถrรผlen 34.6 milyar TL’lik aรงฤฑฤฤฑn yรผzde 35’ine denk dรผลmektedir” dedi.
Ekim’de bรผtรงe gelirlerinin baz etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnda gรผรงlรผ bir performans sergilediฤini de belirten Aฤbal, ayrฤฑca dรผn itibarฤฑyla vergi barฤฑลฤฑnda 56.6 milyar TL tutarฤฑnda alacaฤฤฑ yapฤฑlandฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ, bu tutarlara karลฤฑlฤฑk da 2 milyar TL tahsilat yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.







