Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

EkmeฤŸin gramajฤฑ ve fiyatฤฑnda deฤŸiลŸiklik

Ekmek Sanayii ฤฐลŸverenler Sendikasฤฑ Genel Sekreteri Kolivar, "ลžu anda ekmek รผretiminde alt sฤฑnฤฑr 250 gram. BakanlฤฑฤŸฤฑn tebliฤŸde yapacaฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklikle israfฤฑ รถnlemek amacฤฑyla artฤฑk ekmek 200 gram รผretilebilecek.
EkmeฤŸin gramajฤฑ ve fiyatฤฑnda deฤŸiลŸiklik Borsatek

Ekmek Sanayii ฤฐลŸverenler Sendikasฤฑ Genel Sekreteri Kolivar, “ลžu anda ekmek รผretiminde alt sฤฑnฤฑr 250 gram. BakanlฤฑฤŸฤฑn tebliฤŸde yapacaฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklikle israfฤฑ รถnlemek amacฤฑyla artฤฑk ekmek 200 gram รผretilebilecek. Ekmekte taban 200 gram olacak, bunun altฤฑnda olmayacak” dedi.

Ekmek Sanayii ฤฐลŸverenler Sendikasฤฑ Genel Sekreteri Cihan Kolivar, ลŸu anda ekmek รผretiminde alt sฤฑnฤฑrฤฑn 250 gram olduฤŸunu, Gฤฑda, Tarฤฑm ve Hayvancฤฑlฤฑk BakanlฤฑฤŸฤฑ’nฤฑn tebliฤŸde yapacaฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklik sonucu israfฤฑ รถnlemek amacฤฑyla artฤฑk ekmeฤŸin 200 gram รผretilebileceฤŸini belirterek, “Ekmekte taban 200 gram olacak, bunun altฤฑnda olmayacak.” dedi.

Cihan Kolivar, AA muhabirine yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, Gฤฑda, Tarฤฑm ve Hayvancฤฑlฤฑk BakanlฤฑฤŸฤฑ yetkilileri ile gรถrรผลŸme yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ, gรถrรผลŸmede ฤฐstanbul’daki fฤฑrฤฑncฤฑlarฤฑn yaลŸadฤฑฤŸฤฑ sorunlarฤฑ aktardฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti.

BakanlฤฑฤŸฤฑn israfฤฑn nedenine iliลŸkin bir araลŸtฤฑrma yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ, araลŸtฤฑrmada, ekmekte israfฤฑ artฤฑran nedenlerin “ucuzluk” ve “gramaj” olduฤŸunun ortaya รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaydeden Kolivar, Tรผrk Gฤฑda Kodeksi Ekmek ve Ekmek ร‡eลŸitleri TebliฤŸi’ne gรถre ลŸu anda ekmek รผretiminde alt sฤฑnฤฑrฤฑn 250 gram olduฤŸunu, sรถz konusu alt sฤฑnฤฑrdan baลŸlamak รผzere 50’ลŸer gram artฤฑลŸlarla ekmek รผretilebildiฤŸini anlattฤฑ.

Kolivar, “BakanlฤฑฤŸฤฑn tebliฤŸde yapacaฤŸฤฑ deฤŸiลŸiklikle israfฤฑ รถnlemek amacฤฑyla artฤฑk ekmek 200 gram รผretilebilecek. Ekmekte taban 200 gram olacak, bunun altฤฑnda olmayacak. Gramaj artฤฑลŸฤฑ da 10’ar gram olacak.” dedi.

Yeni tebliฤŸin yeni yฤฑla yetiลŸmesini beklediklerini ifade eden Kolivar, “Fฤฑrฤฑnda 200 gram da, 250 gram da, 300 gram da, 400 gram da olacak. Halk hangisini isterse onu alacak. Bu รงeลŸitlendirme sayesinde รถzellikle tek veya iki kiลŸilik ailelerde kรผรงรผk ekmek alฤฑnmasฤฑyla israf azalacak.” diye konuลŸtu.

ฤฐSTESOB YENฤฐ FฤฐYAT BELฤฐRLEYECEK

Cihan Kolivar, tebliฤŸin yeni haliyle 2018 itibarฤฑyla uygulanmasฤฑnฤฑ, yayฤฑmlanmasฤฑnฤฑ beklediklerini kaydederek, ลŸรถyle devam etti:

“Bu durum kesinlikle gizli zam olarak algฤฑlanmamalฤฑ. Burada biz fฤฑrฤฑncฤฑlarฤฑn da gรถzlemlediฤŸi, ekmeฤŸin gramajฤฑnฤฑn kiลŸiye fazla gelmesi sonucu israf olmasฤฑ. Burada ana hedef, israfฤฑn azaltฤฑlmasฤฑ. Zaten ekmek fiyatlarฤฑnฤฑ belirleyen ฤฐstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalarฤฑ BirliฤŸi (ฤฐSTESOB) yeni tebliฤŸ sonrasฤฑ ekmek fiyatlarฤฑnฤฑ yeniden deฤŸerlendirecek, bu kapsamda yeni fiyat belirleyecektir. Biz fฤฑrฤฑncฤฑlar iรงin de ekmek israfฤฑnฤฑn รถnรผne geรงilmesi birincil meseledir.”

Kolivar, รผzerinde durduklarฤฑ bir baลŸka sorunun fฤฑrฤฑn, bakkal ve market dฤฑลŸฤฑnda ekmek satฤฑlmasฤฑ olduฤŸunu belirterek, “Tรผrkiye’de pazarda, cami รถnรผnde, manavda, hatta ve hatta tรผtรผncรผde bile ekmek satฤฑlฤฑyor. Nerede, nasฤฑl, ne ลŸekilde รผretildiฤŸi belli olmayan bu ekmeklerin satฤฑลŸฤฑ yasak. Bu konuda รงalฤฑลŸmalar devam ediyor. SatฤฑลŸ yapan kimselerin engellenmesi iรงin bakanlฤฑฤŸa, belediyelere, zabฤฑtalara baลŸvuru yaptฤฑk.” diye konuลŸtu.

SaฤŸlฤฑklฤฑ ve temiz fฤฑrฤฑnda รผretilen ekmeฤŸi vatandaลŸa ulaลŸtฤฑrmayฤฑ amaรงladฤฑklarฤฑnฤฑ kaydeden Kolivar, vatandaลŸlarฤฑn aรงฤฑkta, pazarda, cami รถnรผnde satฤฑlan ekmekleri deฤŸil, denetlenen, hijyen ลŸartlarฤฑnฤฑ yerine getiren, istihdam saฤŸlayan fฤฑrฤฑnlardan ekmek almalarฤฑ gerektiฤŸini belirtti. Kolivar, fฤฑrฤฑnlardan alฤฑลŸveriลŸ yapฤฑlmasฤฑnฤฑn daha รงok รผretim manasฤฑna geleceฤŸini, bu sayede zamlarฤฑn da geciktirilebileceฤŸini sรถyledi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.998347.00520.02%
EURO 53.827953.84620.31%
JAPON YENฤฐ 3.4393.4470.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.137858.1671-0.01%
STERLฤฐN 63.053763.07010.15%
ร‡ฤฐN YUANI 6.92856.9306-0.04%
RUS RUBLESฤฐ 0.6020.61640.03%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63167.74 -1.2284%
Ethereum 1790.43 -0.7307%
Tether USDt 1.00 0.0045%
BNB 570.24 -0.5126%
Solana 76.73 0.1492%
USDC 1.00 0.0038%
XRP 1.08 -1.1007%
Dogecoin 0.07 -0.5729%
Toncoin 1.61 -2.2715%
Cardano 0.16 -2.3478%
Shiba Inu 0.00 -1.8012%
Avalanche 6.52 1.9109%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam