Ekonomistler faiz indirimi beklemiyor

Ekonomistler faiz indirimi beklemiyor

Ekonomistler, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

A+A-

Ekonomistler, yaptığı değerlendirmede, yarın  gerçekleştirilecek PPK toplantısında yüzde 24 seviyesindeki politika faizi olan  bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında değişiklik yapılmayacağını belirtiyor.

Karar metni tonunda değişiklik olabileceğini ifade eden analistler, sıkı para politikası duruşunda herhangi bir gevşeme sinyalinin verilmeyeceğini ve para politikasında temkinin elden bırakılmayacağını dile getirdi.

"İÇ TALEP KAYNAKLI BÜYÜMEDE YAVAŞLAMAYA VURGU YAPILABİLİR"

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı, enflasyondan son  dönemde alınan ılımlı sinyallere karşın, fiyat istikrarına ilişkin risklerin  devam ettiğine dair genel görüşte değişiklik beklemediklerini söyledi.

Özellikle, son üretim verileri doğrultusunda, iç talep kaynaklı  büyümede yavaşlamaya vurgu yapılabileceğini belirten Tokalı, "Bu toplantıda bir  değişiklik yapmasını ve sıkı para politikasının riskler azalana kadar korunması  duruşunda değişiklik beklemezken, gelecek döneme ilişkin sıkı para politikasında  gevşeme alanı yaratması açısından, küresel sıkılaşmada yavaşlama sinyallerine yer  verdiğini görebiliriz. Ancak, kısa vadede duruşta, özellikle jeopolitik risklerin  de etkisiyle, herhangi bir gevşeme sinyali vermesini beklemeyiz." şeklinde  konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.