El Salvador kendi kripto para birimini çıkarıyor

El Salvador kendi kripto para birimini çıkarıyor

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke unvanını elde eden El Salvador şimdi de kendi stablecoin'ini çıkarıyor. Planlar yapılmaya başlandı.

A+A-

Latin Amerika gazetesi El Faro, El Salvador hükümetinin piyasa içi hizmetler için kullanılabilecek yerel bir kripto para birimi üzerinde çalıştığını bildirdi. 

Habere göre, ülkenin Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin kardeşleri Ibrajim ve Yusef Bukele tarafından, Colon doları isimli kripto para biriminin 2021’in sonunda piyasaya sürüleceği dile getirildi.

Diğer yandan El Salvador hükümetinin bir sözcüsü El Faro’ya bu planın “iptal edildiğini” söylese de, El Faro, kimliği belirsiz bir kaynağa atıfta bulunarak stabil kripto para çalışmasında her şeyin yolunda gittiğini ifade etti.

Gazete’nin diğer bir haberinde ise, Cumhurbaşkanı Bukelele’nin kardeşlerinin Cardano, WhizGrid ve Algorand temsilcileriyle farklı zamanlarda bir araya geldiği bildirildi.

El Salvador, Bitcoin’i (BTC) resmi para olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Nayib Bukele'nin teklifiyle hazırlanıp El Salvador Kongresi tarafından onaylanan yasanın 7 Eylül’de yürürlüğe girmesi planlanıyor. 

Ülkenin stabil kripto para konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor.