El Salvador vatandaşlarına ücretsiz Bitcoin dağıtacak

El Salvador vatandaşlarına ücretsiz Bitcoin dağıtacak

9 Haziran 2021 tarihinde Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, BTC airdrop programına hazırlanıyor.

A+A-

El Salvador sakinlerine Bitcoin kullanımının teşviki için 30 dolar değerinde BTC dağıtılacak. El Salvador bu airdrop etkinliğini mobil kripto para cüzdan hizmet sağlayıcısı Chivo ile birlikte gerçekleştirecek.

Donanımhaber'in haberine göre El Salvador Başkanı Nayib Bukele yaptığı konuşmada, hükümetin ulusal bir Bitcoin cüzdanı geliştirmek için büyük cep telefonu operatörleriyle birlikte çalıştığını bildirdi. Ülke sakinlerinin %70’inden fazlasının geleneksel bankacılık sistemlerine erişimi olmadığından Bitcoin, El Salvador’da kısa bir süre içerisinde çok büyük benimsenme oranlarına ulaşabilir. Uygulamaya kaydolan kullanıcılar, herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymaksızın 30 dolar değerinde BTC’lerini cüzdan adreslerine alabilecek. 

BTC airdrop’unun yanı sıra El Salvador Başkanı Nayib Bukele, yeni Bitcoin Yasasının 7 Eylül'den itibaren yürürlüğe gireceğini de duyurdu. Nayib Bukele ayrıca yeni ulusal cüzdan programının nasıl çalışacağını da kapsamlı bir şekilde açıkladı.

El Salvador ve Nayib Bukele  şu sıralar Bitcoin'in benimsenmesi konusunda ön saflarda yer alıyor. Nayib Bukele’ye göre merkezsiz varlık BTC, ülkeyi finansal sefaletten kurtarabilir. Airdrop programı ve yeni Bitcoin ATM'lerinin kurulumunun yanı sıra Nayib Bukele El Salvador’u temiz Bitcoin madenciliği için yeni bir merkez haline getirmek için çalışıyor. Salvador'un Bitcoin madencilik operasyonları, %0 emisyonlu volkanik jeotermal enerji ile güçlendirilecek.