Elektrik faturalarında İsveç modeline geçilecek

Elektrik faturalarında İsveç modeline geçilecek

EPDK, elektrik tarifelerinde İsveç’te uygulanan yeni bir modele geçmeye hazırlanıyor-

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerinde İsveç’te uygulanan yeni bir modele geçmeye hazırlanıyor. Bu modelde, elektrik dağıtım şirketlerinin maliyetlerini şişirmeleri ve tarife üzerinden yüksek kazanç ve kar sağlamalarının önüne geçilecek. 

Habertürk Gazetesinden Olcay Aydilek'in haberine göre, enerji yönetimi, elektrik tarifelerini köklü biçimde etkileyecek önemli bir değişiklik için kolları sıvadı. Tarifelerde, İsveç ve İspanya’da uygulanan bir modele geçilecek. Hedef, şehir içi elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketlerin maliyetlerini şişirmelerini önlemek. bu amaçla “optimum” koşullarda ve istenilen ölçülere sahip örnek bir elektrik dağıtım şirketi modeli çıkarılacak. 

Bu şirketin, dağıtım hizmetleri kapsamında açma kapama, sayaç okuma ve değişimi, arızalara müdahale ve benzeri hizmetler ve yatırımlarına ilişkin matematiksel verilerle desteklenen maliyetleri tek tek hesaplanacak. Personel sayısı ve ücretler de göz önünde bulundurulacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.