Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak, işte takvim

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak, işte takvim

Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor! İşte milyonların beklediği ödeme takvimi

A+A-

Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri  2-5 Nisan arasında hesaplara yatacak. Emekli bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 arttırılarak 3 bin TL'ye çıkarıldı. Emekliler iki bayramda toplam 6 bin lira ikramiye alacak. Dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.

İkramiye ödemelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle beraber; dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malullüğü ile 65 yaş aylığı alanlar yararlanabilecek.

HİSSELERİ ORANINDA ALACAK

Dul ve yetim maaşı alanlar, bayram ikramiyesini hisse oranları kadar alacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine yüzde 50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak yüzde 25 hisse oranında ödeme gerçekleştiriliyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme yüzde 75'e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak. Yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana 1.500 lira, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alana 2 bin 250 TL ikramiye yatırılacak. Yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alana ise 750 lira ikramiye ödemesi yapılacak.


İkramiyeye hak kazananlar, e-Devlet üzerinden "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" yazarak ikramiyenin durumunu sorgulayabiliyor. Ayrıca maaşların yatırıldığı bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulamaları üzerinden ikramiyelerin yatıp yatmadığı öğrenilebiliyor.

ÖDEME TAKVİMİ NASIL

Bir süre önce açıklanan takvime göre; SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17 ve 18 olanlara yarın, 19, 20, 21, 22 olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25, 26 olanlara 4 Nisan tarihinde ödeme gerçekleştirilecek.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların ödemelerinin tamamı aynı gün yatırılacak. 4B Bağ-Kur emeklileri, bayram ikramiyelerini 5 Nisan'da alabilecek.

4C Emekli Sandığı kapsamından her ayın 1 ile 5'i arasında aylık olanların ödeme günü; 1 ve 2 olanların yarın(2 Nisan), 3, 4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyelerini ödenecek.

BİRDEN FAZLA AYLIĞI OLANLAR

SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin bir kişi hem kendi emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3 bin lira ikramiye alacak.

 

İlgili Haberler