Emlak Konut tahkim davasını kazandı

Emlak Konut tahkim davasını kazandı

Hollandalı Emlak şirketi Tulip tarafından Emlak Konut'a karşı açılan davada uluslararası mahkeme, davacının taleplerini reddetti.

A+A-

Hollandalı emlak şirketi Tulip’in, İstanbul’da kamu tarafından haksız yere zarara uğratıldığı gerekçesiyle Dünya Bankası’nda Türkiye aleyhine açtığı yaklaşık 300 milyon Euro’luk tazminat davasında, mahkeme davacının taleplerini reddetti.

Hollanda’nın en büyük inşaat gruplarından Van Herk’in sahibi olduğu Tulip, 2006’da FMS, Mertkan ve İlci şirketleriyle ortak olarak kazandığı Bahçeşehir’deki Ispartakule 3. Bölge projesinde ihalenin hemen ardından kendini karmaşık olayların ortasında bulmuştu. Önce ortaklardan FMS’nin sahibi Mehmet Fatih Sağdıç ile Murat Mertoğlu arasında bir anlaşmazlık doğmuş ve iki taraf İstanbul’da bir benzincide silahlı çatışmaya girmişlerdi. Ardından imar izinlerinde yaşanan sorunlar da inşaatı yine geciktirmişti. Davada Tulip’in temsilcilerinden Meyer Benitah, “Biz ihaleyi aldık. Erdoğan Bayraktar bize 2007’nin başında Türk ortakları ayırmamızı söyledi” diyerek şimdi yaşananlardan Bayraktar’ı sorumlu tutuyor. Emlak Konut Hukuk Müşaviri İbrahim Keskin ise Tulip’in imar izni için yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve gerekli süre uzatmalarının yapıldığını ama buna rağmen iptal sırasında işin ilerleme seviyesinin yüzde 10 civarında olduğunu savunuyor.

Emlak Konut tarafından KAP'a gönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde: 

"Tulip BV tarafından 11.10.2011 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı Dünya Bankası tarafından kurulan ICSID (Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözümü Merkezi) nezdinde açılan ARB/11/28 dosya nolu tahkim davasında verilen karar 10.03.2014 tarihinde açıklanmış olup davacı Tulip BV'nin tüm talepleri reddedilmiştir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.