Emniyet'te bir brim çaycısına kadar boşaltıldı

Emniyet'te bir brim çaycısına kadar boşaltıldı

Ankara Emniyei'nde 500'e yakın polisin yeri daha değiştirildi. Zafer Çağlayan'ın oğlunu gözaltına alan birim, çay ocağında çalışanlara kadar boşaltıldı

A+A-

17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi. Daha önce farklı zamanlarda bine yakın polisin görev yerlerinin değiştirildiği Ankara Emniyeti'nde son olarak aralarında kritik birimlerde çalışan rütbelilerinin de bulunduğu 500 dolayında polisin görev yeri değiştirildi. Görevden alınanlar arasında operasyon kapsamında tukuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı gözaltına alan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışan 30'a yakın polisin de bulunduğu öğrenildi. Böylece Türkiye genelinde yaşanan görevden alma dalgalarıyla çalıştığı birim değiştirilen personel sayısı 4 bine ulaştı.


Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi.

500 polis gitti

Görevden almalardan ençok etkilenen emniyet birimleri arasında yer alan Ankara Emniyeti'nde dün yine görevden almalar yaşandı. Daha önce farklı zamanlarda yapılan 4 ayrı görev değişikliği kapsamında Ankara Emniyeti'nde çalışan aralarında rütbelilerinde bulunduğu 1500'e yakın polisin çalıştığı birimler değiştirilmişti. Son yaşanan değişiklikler kapsamında 500'e yakın polisin görev yeri değişti. Görevden almalar; emniyet amiri, başkomiser, komiser ve memur rütbesinde gerçekleşti. Bu personelin büyük çoğunluğu operasyonel yetkiye sahip olan KOM birimleri, terör, istihbarat, asayiş ve güvenlik şubelerinde çalışıyordu.

O şube tamamen boşaldı

Bu değişiklikler arasında en dikkat çekeni ise Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaşananlar oldu. Bu şubede görevli aralarında rütbelilerinde bulunduğu 30'a yakın polis başka birimlere tayin edildi. Bu şubeden sorumlu olan İl Emniyet Müdür Yürdımcısı İbrahim Pala ve Şube Müdürü Şamil Kaya'nın görev yeri daha önceki dalgalarda ikişer kez değiştirilmişti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, operasyon kapsamında tukuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı Ankara'da gözaltına almıştı. Böylece bu şubedeki müdür, amir ve memurların tamamı değişmiş oldu.

Operasyon sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul, Ankara ve İzmir emniyetleri başta olmak üzere çok sayıda polisin görev yerleri değiştirildi. Ankara Emniyeti'nde yaşanan son görev değişiklikleri ile Türkiye çapında görevinden alınan polis sayısı 4 bine ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.