En çok kripto para kullanan ülkeler belli oldu

En çok kripto para kullanan ülkeler belli oldu

Yakın zamanda Finder tarafından yapılan bir ankette dünyada elinde kripto para tutan 27 ülke karşılaştırıldı. Anket sonucunda da en çok kripto para kullanan ülkenin Vietnam olduğu açıklandı.

A+A-

Finder isimli web sitesi tarafından yayınlanan yeni bir ankette 27 ülkenin kripto para kullanımı karşılaştırıldı. 42.000’den fazla insanın katıldığı araştırmada en çok kripto para kullanan ülkenin Vietnam olduğu ortaya çıktı. Hindistan ve Endonezya da Vietnam’ı takip ederek elinde en çok kripto para bulunduran ülkeler arasında yerini aldı.

Ankette, katılımcıların %41’i kripto para satın aldığını belirtti. Vietnam’dan katılanların ise %43’ü kripto para satın aldıklarını söyledi; bu da ülkeler arasındaki en yüksek orandı. Hindistan ve Endonezya’dan katılanların ise oranı %30 olarak gösterildi.

Donanımhaber'in haberine göre Vietnam, El Salvador gibi ülkeler kripto paraların ülkeler tarafından benimsenmesine öncülük ediyor. Hindistan ise hükümetin karşı çıkmasına rağmen kripto para kullanımının en yüksek olduğu ülkeler arasında yerini alıyor.

Ek olarak araştırmada, erkek ve kadınların kripto para satın alımları da karşılaştırıldı. Sonuç olarak da kripto para birimlerini tutan erkeklerin sayısının kadınlardan %6 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında bulunan ülkelerde yapılan ankette Türkiye yer almadı.