ALB Yatฤฑrฤฑm Yurtiรงi piyasalar bรผlteni -31 Ekim 2023
Bankacฤฑlฤฑk Sektรถrรผnรผn Net Kรขrฤฑ Eylรผlโde %55 Arttฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk Denetleme ve Dรผzenleme Kurulu tarafฤฑndan yayฤฑmlanan verilere gรถre bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn net kรขrฤฑ bir รถnceki aya gรถre %55 oranฤฑnda artฤฑล gรถsterdi. Bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre ise kรขrlฤฑlฤฑk %161 arttฤฑ. Bankalarฤฑn รzsermaye Kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ 1940bps artฤฑล gรถstererek %56,3 olarak gerรงekleลti. Sorunlu kredi oranฤฑ ise 10bps dรผลรผล gรถstererek %1,5 olarak gerรงekleลti. Tรผrkiyeโde ayrฤฑca bugรผn Ekim ayฤฑna iliลkin Ekonomik Gรผven Endeksi yayฤฑmlandฤฑ. Rapora gรถre Tรผrkiyeโde ekonomik gรผven Ekim ayฤฑnda %1,2 artฤฑล gรถstererek 96,5 olarak gerรงekleลti. Yaลanan bu yรผkseliลte reel kesimin ekonomiye dair gรผvenin artmasฤฑ etkili oldu. Reel kesim gรผveninde yaลanan yรผkseliลin ana etkeni ise mevcut sipariลlerde yaลanan artฤฑล ve gelecek 3 aylฤฑk dรถnemde ihracat sipariลlerindeki yukarฤฑ yรถnlรผ beklenti etkili oldu.
En รงok para giriลi ve รงฤฑkฤฑลฤฑ olan hisseler
Borsa ฤฐstanbul ise haftanฤฑn ilk iลlem gรผnรผnde yรผksek volatiliteli bir seyir sonrasฤฑ gรผnรผ 7713 seviyesinden tamamladฤฑ. Endeks genelinde en รงok deฤer kazanan sektรถrler Turizm, Biliลim ve Tekstil olurken en รงok deฤer kaybeden sektรถrler ise ฤฐletiลim, Banka ve Spor oldu. Borsa ฤฐstanbulโda ilk 5 kurum bazฤฑnda 598,6 milyon TL para รงฤฑkฤฑลฤฑ gerรงekleลirken bu รงฤฑkฤฑลta en yรผksek etki MIATK, TCELL ve FROTO hisselerinde gerรงekleลti. Endekste yaลanan sฤฑnฤฑrlฤฑ yรผkseliลte nette en รงok para giriลinde bulunan kurum aฤฤฑrlฤฑklฤฑ olarak THYAO ve FENER hisselerinde para giriลi gerรงekleลtirirken nette en รงok para รงฤฑkฤฑลฤฑnda bulunan kurum ise YKBNK, MIATK ve OYAKC hisselerinde satฤฑล gerรงekleลtirdi.
Kรผresel tarafta ise jeopolitik geliลmeler sรผrerken Rusya Baลbakanฤฑ Miลustinโin yapmฤฑล olduฤu aรงฤฑklama gรถre Tรผrkiyeโnin de aralarฤฑnda bulunduฤu 25 dost รผlkenin ลirket ve vatandaลlarฤฑ iรงin basitleลtirilmiล bir prosedรผr oluลturulacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Borsa ฤฐstanbulโda pozitif bir aรงฤฑlฤฑล bekliyoruz.
Teknik Analiz
BฤฐST Teknik Gรถrรผnรผm Bist100 endeksi, haftanฤฑn ilk iลlem gรผnรผnรผ %0,08 yรผkseliล gรถstererek 7713 seviyesinde tamamladฤฑ. Endekste hacim aylฤฑk ortalamasฤฑnฤฑn altฤฑnda 99,7 milyar TL gerรงekleลti. Yukarฤฑ yรถnlรผ hareketlerde 7815 seviyesi รถncelikli direnรง noktasฤฑ olarak izlenebilir. Aลaฤฤฑ yรถnlรผ hareketlerde ise 7640 seviyesi destek noktasฤฑ olarak takip edilebilir.
Direnรงler : 7815 / 8000 / 8080 Destekler : 7640 / 7500 / 7385
VIOP Teknik Gรถrรผnรผm VIOP30 endeks kontratฤฑ, Pazartesi gรผnรผnรผn akลam seansฤฑnฤฑ pozitif bir gรถrรผnรผmle 8029 puandan tamamladฤฑ. Endeks kontratฤฑnda uzlaลma fiyatฤฑnฤฑn 8003 olduฤu bu gรผnde yรถnlรผ hareketlerde 8060 seviyesi direnรง noktasฤฑ olarak takip edilebilir. Aลaฤฤฑ yรถnlรผ hareketlerde ise 7950 seviyesi destek noktasฤฑ olarak izlenebilir.
Direnรงler: 8060 / 8100 / 8200 Destekler: 7950 / 7850 / 7660
ลirket Haberleri
MARBL: 2023/65 sayฤฑlฤฑ bรผltende Tureks Turunรง Madencilik ฤฐรง ve Dฤฑล Ticaret Aล.โnin halka arzฤฑna onay verilmiลti. ลirketin paylarฤฑnฤฑn halka arzฤฑ 2 – 3 Kasฤฑm 2023 tarihlerinde Borsada Satฤฑล yรถntemi ile gerรงekleลecek.
KOZAL: ลirket 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde net kรขrฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %45 oranฤฑnda artฤฑrarak4,52 milyar TLโlik kรขr aรงฤฑkladฤฑ.
GARAN: ลirket 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde net kรขrฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %48 oranฤฑnda artฤฑrarak 57,22 milyar TLโlik kรขr aรงฤฑkladฤฑ.
ASTOR: ลirket 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde net kรขrฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %177 oranฤฑnda artฤฑrarak 3,04 milyar TLโlik kรขr aรงฤฑkladฤฑ.
ODAS: ลirket 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde net kรขrฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %111 oranฤฑnda artฤฑrarak 4,16 milyar TLโlik kรขr aรงฤฑkladฤฑ.
ANSGR: ลirket 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn 3. รงeyreฤinde net kรขrฤฑnฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %912 oranฤฑnda artฤฑrarak 5,73 milyar TLโlik kรขr aรงฤฑkladฤฑ.
ORGE: ลirketimiz ile Secheron SA (ฤฐsviรงre) arasฤฑnda Cer Gรผcรผ Sistemi DC Ekipmanlarฤฑnฤฑn รผlkemizde satฤฑลฤฑna yรถnelik ฤฐล Birliฤi Anlaลmasฤฑ imzalanmฤฑลtฤฑr. Anlaลmanฤฑn sรผresi 2 yฤฑl olup, sรผre sonunda taraflarฤฑn itirazฤฑ bulunmadฤฑฤฤฑ halde otomatik olarak uzayacaktฤฑr. Sรถz konusu ฤฐล Birliฤi Anlaลmasฤฑ ile taahhรผt iลlerimizin dฤฑลฤฑnda, ลirketimizce raylฤฑ sistemlerde kullanฤฑlan Cer Gรผcรผ Sistemi DC Ekipmanlarฤฑnฤฑn doฤrudan satฤฑลฤฑ ile ลirketimiz hasฤฑlatฤฑna ve karlฤฑlฤฑฤฤฑna ilave bir katkฤฑ saฤlanmasฤฑ hedeflenmektedir. ฤฐlgili anlaลma รงerรงevesinde 5 yฤฑl iรงerisinde 20.000.000 EUR tutarฤฑnda satฤฑล hasฤฑlatฤฑ projeksiyonumuz bulunmaktadฤฑr.
CEOEM: Dรผnyanฤฑn รถnemli tenorlarฤฑndan Andrea Bocelli’nin 8 Haziran 2024 tarihinde ฤฐstanbul’da vereceฤi konser, CEO Event Medya Aล, BWO ฤฐnลaat Yatฤฑrฤฑm Ltd ลti (BWO Entertainment) ve Dolmabahรงe Basฤฑn Yayฤฑn Aล organizasyonuyla, BJK Tรผpraล Stadyumu’nda dรผzenlenecektir. 25.000 kapasiteli etkinlik alanฤฑnda, bilet satฤฑลlฤฑ olarak gerรงekleลecek konserde, toplam 100.000.000 TL hasฤฑlat gerรงekleลmesi beklenmektedir.







