Endeks 17 Aralık seviyesine geri döndü

Endeks 17 Aralık seviyesine geri döndü

Borsada endeks 17 Aralık'tan sonraki en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Hisse senetleri bugün ortalama yüzde 1.61 oranında prim yaparken, faiz düştü TL değer kazandı

A+A-

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalara hakim olan iyimserlik devam ediyor. Gelişmekte olan piyasalara sermaye girişinin de desteklidği hava ile TL değer kazanırken faizler geriledi borsada hisse senetleri ortalama yüzde 1.61 oranında prim yaptı.

Dün seans içinde 70 bini geçmeyi deneyen ancak kapanışını bu seviyenin altında yapan BIST 100 Endeksi bugün kapanışını 1.121 puanlık artışla 70.857 puandan yaptı. Bu seviye ile endeks 18 Aralık'tan sonraki en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Seçimden önceki hafta borsadaki yükselişi domine eden bankacılık hisseleri, bugün de yüzde 2.82 ile ortalamanın üstünde prim yapmış oldu. Böylece bankacılık sektörü hisselerinin geçen hafta başlayan yükselişte ortalama kazancı yüzde 10'u geçmiş oldu.

TL, dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. TL/dolar 2.1425 euro karşısında ise 2.9555 seviyesinden kapanış yaptı. Hazine'nin gerçekleştirdiği faiz ihalelerinde oranlar 2 yıllık gösterge tahvilde 50 ve 10 yıllık gösterge faizde ise 64 baz puan geriledi.

Uzmanlar carry trade işlemlerinin artmasıyla TL talebinin yoğunlaştığını bu nedenle değerlenen TL'nin hisse senedi piyasasında da alımları beraberinde getirduğini ifade ediyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.