Endeks 2014'ün en yüksek kapanışını yaptı

Endeks 2014'ün en yüksek kapanışını yaptı

Borsada seçimden önce başlayan ralli devam ediyor. Bugün Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu deiştirmemesi ile güne primli başlayan endeks, ABD'den gelen verilerin olumlu etkisiyle yükselişini sürdürdü.

A+A-

Borsada seçimden önce başlayan ralli devam ediyor. Bugün Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu deiştirmemesi ile güne primli başlayan endeks, ABD'den gelen verilerin olumlu etkisiyle yükselişini sürdürdü.  Perşembe günü senas içinde bu yıl ilk defa 72 bin puanı geçmeyi deneyen ancak kar satışları ile kapanışını bu seviyenin altında yapan  ile bu yılın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 1.45 oranında prim yaptığı haftanın son işlem gününde, 

Uzmanlar, ABD'de 192 bin olarak açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentierden iyi olmasının küresel piyasalarla birlikte Türkiye'de de olumlu karşılandığına dikkat çekiyor. ABD tarımdışı istihdam ve işsizlik verileri, Fed'in para politikası açısından en büyük önemi taşıyan göstergeler arasında bulunuyor.

Borsadaki yükselişe son iki hafta olduğu gibi bugün de banka hisseleri öncülük etti. Bankacılık sektörü hisselerinin ortalama yüzde 2.29 oranında prim yaptığı haftanın son işlem gününde, aynı zamanda günün en çok işlem yapılan hisse senedi olan Garanti hisseleri yüzde 3.97 prim yaptı. Vakıfbank hisselerinin kazancı ise yüzde 2.15 oldu.

Gelişmekte olan ülke tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki fonlardan yılın ilk çeyreğinde 50 milyar doları aşan çıkış olduktan sonra, ilk defa bu hafta giriş kaydedildi. EPFR Global tarafından izlenen gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına ise 22 haftadır ilk defa net giriş gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.