Endeks 44 puan kayıpla kapandı

Endeks 44 puan kayıpla kapandı

Haftanın ilk işlem gününde 83 bin puan direncini test eden endeks, kapanışa doğru Ukrayna ve Filistin'deki gelişmelerin etkisiyle geriledi ve günü kayıpla kapattı.

A+A-

Haftanın ilk işlem gününde 83 bin puan direncini test eden endeks, kapanışa doğru Ukrayna ve Filistin'deki gelişmelerin etkisiyle geriledi ve günü kayıpla kapattı. Güne yükselişle başlayan ve ilk seansta 82.838 puana kadar yükselen BIST 100 Endeksi, gün içinde 82.942 ile bu yılın en yüksek değerini görmesine rağmen günü 44 puanlık kayıpla 82.270 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 0.05 değer yitirdiği bugün işlem hacmi 2 milyar 578 milyon TL oldu. 

Bankacılık endeksi günü yüzde 0.25 ekside tamamlasa da, endeksin içinde bazı hisselerin ayrıştığı gözlendi. Halkbank günü yüzde 0.61 artışla 16.40 liradan, Garanti Bankası ise yüzde 1.12 düşüşle 8.80 liradan kapandı. Vakıfbank yüzde 0.4 primli, Akbank ise yüzde 0.6 ekside günü tamamladı.

Uzmanlar Ukrayna'daki çatışmalar ve İsrail'in Gazze harekatına ilişkin son gelişmelerin, global hisse senedi piyasaları ile birlikte Borsa İstanbul'u da baskı altında tuttuğunu belirtiyor.

Yarın ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyatları Endeksi ve 2. El Konut Satışları verileri piyasalar tarafından izlenecek veriler
arasında bulunuyor.

Ukrayna'daki siyasi durum ve Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların gündemde olmasıyla Avrupa borsaları da değer kaybediyor. Wall Street'te de endeksler Ukrayna ve Gazze'deki son gelişmeler nedeniyle düşüşle açıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.